Lapsi makailee olohuoneen matolla auringossa ja lukee hiljaa kirjaa.

 

Lapsi on hyvin pieni.

 

 

Syksyllä lapsi menee kouluun. Siihen samaan, jota äiti yritti pelastaa silloin, kun tämä lapsi alkoi kasvaa hänen vatsassaan.

 

Kun lapsi oli syntynyt, hänet vietiin koulun syysmarkkinoille. Hän oli silloinkin hyvin pieni.

 

Melkein yhtä pieni kuin nyt. Nyt hän on vain noin puoli metriä pidempi kuin silloin.

 

 

Minä en ole lähettänyt tällä kierroksella vielä yhtään viestiä Helsingin kaupungin opetuslautakuntaan. Sen sijaan olen nähnyt useamman vastauksen, joita muuta viestejä lähettäneet ovat lautakunnasta saaneet.

 

Niistä on luettavissa täydellinen perehtymättömyys asiaan, josta ollaan pian päättämässä. Niissä toistellaan opetusviraston paperilla antamia tietoja, joiden paikkansapitävyyttä luottamushenkilöt eivät ole tarkistaneet – vastaillaan vaan ikään kuin oltaisiin perehdytty hyvinkin.

 

Höpsis sanon minä. Entisenä lautakunnan jäsenenä näen kyllä vastauksista, mikä perehtyneisyyden aste on.

 

Siksi ei juuri nyt huvita. Tämä koko homma.

 

 

Meidän niinsanottu demokratiamme on aika heikoissa kantimissa. Se on puhdasta virkamiesvaltaa, jonka ympärille on rakennettu leikki, jossa luottamushenkilöt kuvittelevat käyttävänsä valtaa itse. Leikkiä leikitään kolmesti viikossa mm. opetusviraston talossa. Olen nähnyt.

 

Siinä, josta opetuslautakunta on vastikään päättänyt siirtää koko viraston uusiin tiloihin, joiden remontti maksaa noin 44 miljoonaa.

 

Kolmen, neljän koulun remontin verran siis.

 

Tämä on sitä seinistä säästämistä. Ettei opetukseen tarvitsisi kajota.

 

Vuokra uusissa tiloissa tosin on alempi kuin nykyisissä, tämä täytyy kyllä todeta. Säästöä ehkä todella tulee, käyttökustannuksissa jopa melkein puolen miljoonan verran vuodessa. Mutta viime kuussa tehdyn päätöksen mukaan ”nämä uudet vuokrakulut sisältävät myös 68 kaupunkisuunnittelulautakunnan periaatepäätöksen mukaista autopaikkaa, joista 58 tulee hankkia yksityisestä pysäköintilaitoksesta.”

 

Niistä esimerkiksi EI tarvitse säästää.

 

Taloustilanne ilmeisesti ei kuitenkaan olekaan ihan niin paha?

 

Ei mulla muuta. Juuri nyt.