Asia on hautunut ja yö tullut valmiiksi.

Vaalisivujen päivittäminen etenee. Ihminen on viimein alkanut koota sinne ajatuksiaan helsinkiläisestä päätöksenteosta ja tästä kaikesta elämästä. Ensimmäisen valtuustovuoteni ajatukset löytyvät koosteena tästä ja toisen valtuustovuoden tästä. 

Kolmas ja tämä neljäs puolestaan päivittyvät sinne hissukseen tällä viikolla, joka ei suinkaan etene hissukseen, vaan aivan turhan tiukkaan tahtiin.

Näillä mennään, näillä kaikilla kolmen tunnin unilla.

Ja näillä vähintään viidellä toverilla, kanssavaltuutetuilla valtuustosalista sekä vanhalla ystävällä kaukaa Maunulasta, ihan läheltä:


 
TOVERUUTTA VALTUUSTOON
- tolkkua ja vilpittömyyttä helsinkiläiseen päätöksentekoon
 

Keskustelutilaisuus lauantaina 20.10.2012 klo 17
ravintola Toverissa, Kalliossa, Castreninkatu 3.

 
Miksi kulttuuri ja peruspalvelut asetetaan vastakkain? Miksi alueellinen eriarvoisuus Helsingissä lisääntyy? Miksi sosiaalipalveluita alibudjetoidaan tietoisesti? Miten päätöksenteon tapoja voidaan muuttaa? Kuka Helsingissä käyttää valtaa?
Kysymme, vastaamme ja keskustelemme, yhteistyössä yli puoluerajojen, toisiamme nokittelematta. Julkaisemme samalla yhteisen manifestin.
 
Tervetuloa mukaan!
 
Outi Alanko-Kahiluoto (vihr) 923
Silvia Modig (vas) 70
Pilvi Porkola (vas/sit) 87
Tuomas Rantanen (vihr) 1003
Julia Virkkunen (vihr/sit) 1034
Thomas Wallgren (sdp) 495


 
 
Ennakkoäänestys alkaa tänään.

Sen kunniaksi uhmaan yleistä tapaa, jonka mukaan vinkkejä hyvistä ehdokkaista kunnallisvaaleissa on tapana antaa vain oman puolueen listalta.

Koska minä en usko viisauden asuvan missään puolueessa yksin - jos missään puolueessa ylipäätään - julkaisen tässä oman, parikin puoluerajaa ylittävän Helsingin kunnallispoliittisen jättipottilottorivini:

 
70, 87, 495, 923, 1003, 1033, 1034 (joka on oma numeroni)
sekä varsin toivottavat lisänumerot 931, 961 ja 1009.

 
Tällaisia ihmisiä minä haluaisin nähdä Helsingin kaupunginvaltuustossa ensi kaudella, jos toiveet täytyy tiivistää lottoriviin. Osa heistä on jo valtuustokonkareita, osa vielä ei. Joukossa on myös kaksi kansanedustajaa, jotka ovat pystyneet yhdistämään sekä eduskunnan että valtuuston työhön keskittymisen varsin kiitettävästi.

Erityisen ilahtunut olisin kuitenkin siitä, jos salin vasemmalle laidalle asettuisi tarkkailemaan salin menoa ehdokas numero 87. Olen tuntenut hänet puolet meidän molempien elämistä, ja tiedän siksi, että hänestä tulisi hyvä ja terävä valtuutettu - gorillanaamaristaan huolimatta, tai ehkä juuri sen takia.

Niin ja tykkäisin minä kyllä istua siellä vielä itsekin. Vasemmalle laidalle en ole vaihtanut, koska sydän on siellä jo, ja uskon että keskeltä salia on kuitenkin helpompi operoida. Keskeltä salia saa joskus tehtyä esityksen, jota molempi salin laita voi kannattaa. Se on hyvä. Vihreissä periaatteissa on paljon, paljon hyvää. Ne vain tarvitsevat käytännön toteuttajia, vaalien välissäkin.


 
Meni lässytykseksi nyt. Taidanpa keittää kahvit. Käykää äänestämässä.

Ai niin ja jos emmitte ehdokasta, kuusi lottotoveria voi siis tavata ensi lauantaina ravintola Toverissa. 
 
  
Vaalisivuni lähenevät valmistumistaan täällä.