Lyhyesti. Joohan. Kun olisi nyt muutakin tehtävää.

Mutta silti.

 
Helsingin kaupunki asetti viime talvena demokratia-ryhmän.
Kyllä. Väliviivalla. Pohtimaan. Ja kehittämään demokratiaa.
 
Kyllä. Työryhmän loppuraportin löytää täältä.

Minulla oli se paperillakin, eikä siitä ole montaa päivää kun se ajelehti vastaan. Muistan jälleen tavanneeni sieltä jotain lausetta, joka ei minulle koskaan avautunut, ennen kuin paperipino taas jatkoi lattialla matkaa.

En muista sitä ulkoa. Se olisikin vaikeaa, kun sanojen jono oli niin - hämmentävä. Muistan laskeneeni, montako kertaa sanat "kehittää" tai "kehittäminen" esiintyivät raportissa. Muistaakseni 26 kertaa, tai ehkä 28. En ole enää ihan varma. Parhaimmillaan niitä oli kuusi per sivu, joillain sivuilla ei yhtään.

Helsingin kaupunginhallitus käsitteli asiaa kesäkuussa, kuten käy ilmi täältä.

 
Nyt seuraa jatkoa sitten. Nyt on meneillään - demokratiapilotti.

Kyllä. Helsinki pilotoi demokratiaa, nyt ilman väliviivaa, täällä.

Kuka tahansa saa siis ehdottaa jotakin siellä, tehdä ehdotuksen.

Demokratiapilotin sivuilla on nyt, arvaatteko kuinka monta kaupunkilaisten ehdotusta?

Tasan yksi.


 
Hyvät helsinkiläiset. Kaupunki on kysyvinään teiltä vinkkejä, antamassa mahdollisuuden Vaikuttaa. Siihen, kuka saa Vaikuttaa, ja miten. Tosin siitä liiemmin kenellekään mitään kertomatta, muualla kuin omilla nettisivuillaan, mutta silti.
 
Minä usutan ja villitsen. Jätän väliin seuraavan kyynisen lauseen: "tämä demokratiapilotti on ehkä melko huono vitsi" sillä sillä lauseella ei mikään muuttuisi. Ei ainakaan helsinkiläinen paikallisdemokratia.
 
Helsinki on luvannut toteuttaa parhaat hankkeet, tai ehkä ainakin jonkin. Ehkä jotenkin ehkä, ottakaa selvää, sieltä sivultahan sen voi lukea. Pistelkää menemään. Tosissanne. Kertauksena: levittäkää tätä linkkiä.
 
Aikaa on vielä kaksi viikkoa.Pysykäämme linjoilla. Tämähän on jännittävää, demokratian uusi design.

Tai ainakin sen yhdistäminen tosielämään voi sitä olla.