Perheenäiti on kyllästynyt politiikkaan. Oikein todella. Sillä tavalla ihan oikeasti. Ihan vilpittömästi todellakin kertakaikkiaan: kyllä nyt jo riittäisi.

Vielä puolitoista vuotta. Jokunen kokous vielä istumatta, jokunen asia päättämättä. Jokunen kehittäminen, kehittämisen tehostaminen, tehostamisen kehittämisen tehostamisen kehittäminen tehostamatta ja edelleen kehittymättä todellinen kyky selvitä tästä järjissään, nätisti, diplomaattisesti suu kiinni.

Miten voikin olla että minulle äkkiä vain kerta kaikkiaan riittää. MIten voikin olla, minustahan piti olla vaikka mihin!

Tähän minusta ei ole. Ei oikeasti. Minä olen näihin hommiin vääränlainen. Tämä sopii paremmin muille, ihmisille jotka ovat tämänkaltaisia haasteita vailla.

Minulla riittää haastetta muuallakin. Politiikassa suurin haasteeni on ollut pysyä loputtoman kapulakielen äärellä järjissäni. Se on suht hyvin onnistunut, kielen kanssa oppii tulemaan toimeen, etenkin kun on aina ollut kielen, vaikkakin muunlaisen, ystävä. Mutta se kaikki muu:

ei helvetti.  Se haaste on ollut vielä suurempi.

Minä en enää jaksa olla ihminen, joka yrittää puhua systeemille järkeä. En jaksa, en enää puoltatoista vuotta kauempaa. Jos sitäkään.

Sori, ja hyvä niin.

Vaalilupaukseni vuoden 2012 kunnallisvaaleissa on, etten asetu niissä ehdolle.

 

Pankaa ihmiset kone kiinni nyt ja lukekaa runoja. Eilisestä hesarista olisi myös kannattanut lukea sivun C8 mielipidekirjoitus otsikolla ”Päivähoidon toimivuus ei taida kiinnostaa enää ketään”. Se ei ollut runo vaan jotain muuta. Minä luin sen, ja toivoin että moni muukin päättäjä olisi niin tehnyt.

Eikä sen jälkeen laittanut sitä mappiin Ö turhana jupinana.

Voi helvetin helvetin helvetti. Hyvää päivää kaikille. Palaan asiaan joskus vanhana tätinä, ja siihenhän ei tätä menoa montaa minuuttia mene.

Pusi kaikille terveille, ajatteleville ihmisille. Lopettakaa se ajoissa. Minäkin kohta lopetan.

 

Leivoin äsken pullaa, se ei auttanut. Tilanne taitaa olla jo aika paha.

Taitaa olla aika ottaa etäisyys. Joku sopiva, ja oikeaan suuntaan. Joka ei ole ollut oikea.