Tytär otti päälliköstä valokuvan, kun tämä nukkui myöhään illalla sängyllä vanhempiensa välissä. Kuva otettiin perheen uudella digikameralla, sillä joka kyttää perhettä.  Kamera on pelottava. Kuvaamisen jälkeen sen näyttöön ilmestyvä teksti tivaa: "räpäyttikö joku silmiään?"

Vanhemmatkin tallentuivat kuvaan. Kuva oli pelottava. Perheenäiti katsoi sitä, räpäytti silmiään eikä tiennyt itkeäkö vaiko nauraa. Niinpä hän päätyi nauramaan.

Valtava. Ryhävalas, tai ehkä mursu. Ilman hampaita. Jotkut saavat lapsia sievästi ja tyylikkäästi, hiukan söpösti pyöristyen. Toiset eivät.

Taisivat mennä ne kiisselit vähän överiksi, kiisselit ja vanukkaat. Sellaista sattuu. Suklaalevy päivässä pitää turhan söpöyden loitolla. Kokeilkaa vaikka.

 

Päällikkö otti aamulla käpäläpaketin pois kädestään juuri ennen lähtöä lastenklinikalle. Hän kyllästyi siihen. Tää on hei nyt onnistunut riisumaan sen, puoliso huudahti olohuoneesta lasta pukiessaan kun perheenäiti pesi hampaitaan. Perheenäiti lyllersi katsomaan.

Sideharsosta kääritty käpälä puuttui. Missä se on? Perheenäiti kysyi. Emmä tiedä, jossain tässä sen on oltava, se oli just sillä kädessä, puoliso vastasi. Käpälää ei näkynyt missään. Vanhemmat olivat ihmeissään. Päällikkökin oli.

Sitten perheenäiti huomasi miksi. Puoliso oli onnistunut sullomaan käpälän mukaan päällikön sukkahousuihin, itse päällikön lisäksi.

Käsi näytti jo aika hyvältä.  Lääkärikään ei enää askarrellut uutta käpälää. Päällikkö saa nyt elää ilman turhaa toppausta sukkahousuissaan.

Perheenäidillä sen sijaan ovat toppaushommat hyvin hanskassa. Häntä jo aikalailla häiritsee tämä jalkojen, käsivarsien, takamuksen ja pahnanpohjimmaisen ympäri kääritty vahva ja pehmeä toppaus. Se painaa niin paljon.

Olisi kiva olla jo ilman. Pahuksen kiisselit. Niitä karistetaan ainakin vuosi, ellei enemmänkin. Neljä kiloa viidettä vauvaa ja viisitoista kiloa kiisseliä. Sellaista sattuu kun ei tunne kohtuutta.

 

Jos aloittaisi karistamalla ne neljä. Ylihuomenna. Jostain täytyy aloittaa. Neljä olisi kohtuullisen hyvä alku. Oikein hyvä.

Ja vielä kun sen saisi mukaan kotiin, hengissä. Laitettaisiin se hyllylle putkiradion viereen.