Illalla tytär istui olohuoneen nojatuolissa kädessään kynä ja paperia. Tämä ei ole mitenkään tavatonta, joten kukaan ei kiinnittänyt siihen mitään erityistä huomiota.

Myöhemmin keittiön pöydälle ilmestyi käsin kirjoitettu lappu. Tytär oli kirjannut ylös kaiken sen, mitä hän olohuoneen lattialla näki.

Olen nyt saanut luvan siirtää tämän listan sähköiseen muotoon, ja tarjoan teille katsauksen perheenäidin lifestyleen. Toivon ettei tämä järkytä ketään, vaan lohduttaa monia. Saatteeksi ja selitteeksi haluan kuitenkin sanoa, että olohuoneen lattia kyllä siivottiin neljä päivää sitten. Silti se näytti eilen tältä:

 

Kukkaruukun alunen, keskeneräinen kaulahuivi, Pepsi Max –pullo (tyhjä), kasa kirjoja, i-podin pehmusteita, suklaarasian kansi, farkut, vaaka, kuumemittari, karkkipapereita, yöpaita, läjäpäin leluja ja jänön jäystämiä kirjoja, kenkä kokoa 20, irtonainen vetoketju, kaukosäädin, coronan pelinappulat, pyykkipoikia, bussikortti, tuikkukuppi, kumiankka, pullonkorkki, kangaskassi, sukkahousut, lankaa jota on sotkettu ympäriinsä, käsilaukku, nimilappu, käsipaino, voidepurkki, kirjekuori, päiväpeite, kani, viivain, joulukoristenauhaa, vesivärituubi, juliste, tyyny, magneetti, Akkareita, harja, tyhjä pillimehupurkki, ikivanha muistilappu, munakenno, kansio, hyvin pieni myyräkuvioinen matkalaukku, pipo, tohvelit, pinsetit, kukkaro, sukka, säärystin, raksuja, läppärin kantosalkku.

 

Myöhään illalla perheenäiti etsi hiusharjaansa. Hän esitti jokapäiväisen kysymyksensä: onks kukaan nähnyt mun harjaa? Sen sijaan että perheen yhteinen vastaus olisi ollut jokapäiväinen hajamielinen ei, tytär huudahtikin: on! Se on siinä listassa!

Aamulla puoliso etsi juustohöylää. Onks kukaan nähnyt juustohöylää, puoliso kysyi. Venaa vähän, mä katson listasta, perheenäiti vastasi, katsoi listaa ja totesi: ei, se ei ole olohuoneen lattialla.

Niinpä juustohylää ryhdyttiin etsimään omalta paikaltaan, tiskipöydältä, ja siellähän se oli.

Ilman tyttären kirjoittamaa listaa tätä ei ehkä koskaan olisi tajuttu tehdä. Lista on enemmän kuin tarpeellinen. Se on syytä laittaa seinälle, ja näin minä myös aion tehdä.

Viimeinkin meidän kotitaloudessa on joku tolkku.