Perheenäiti haluaisi mennä nukkumaan, mutta hän ei voi. Miksi?<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Koska päällikkö seisoo keskellä lattiaa iloisena peippona. Päällikkö on päättänyt ryhtyä elämään samassa rytmissä emonsa kanssa. Päällikkö valvoo, vaikka tonttu on jo käynyt.

Nähdessään päällikön iloisesti hereillä keskellä yötä tonttu ojensi tälle suklaakonvehdin. Jos lapsi vaikka sillä taintuisi.

Ei auttanut. Päällikkö söi konvehdin ja tuli entistäkin iloisemmaksi. Tonttu ojensi hänelle toisen. Päällikkö söi siitä puolet. Toisen puolen hän pehmitti käsissään ja hieroi paljaisiin reisiinsä ja parkettiin.

Nyt päälliköllä on jalassaan potkuhousut ja kädessään porkkana. Hän ei ole aivan varma siitä, mitä sillä pitäisi tehdä. Niinpä hän tunkee sen potkuhousujen lahkeeseen polvessa olevasta reiästä.

Perheenäiti ei ole aivan varma siitä, mitä unimaiden kyydistä jo kolmesti peräkkäin hypänneelle päällikölle pitäisi tehdä, jotta häneltä saataisiin taju kankaalle. Päällikkö lukee nyt "Ensimmäinen lintukirjani" -nimistä teosta porkkana lahkeessaan ja jänis puolestaan syö teosta nimeltä "Taitavat eläinystävämme".

 

Perheenäiti haukottelee. Kaikenlaisia öitä sitä on ihmiselle elämässä annettu.

Tämäkin.