Viikko olisi nyt pulkassa. Ei vain ole lunta. Perheenäiti ei siis tiedä miten hän nyt viikon loppuun vetäisi.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Perheenäiti ravistelee hissukseen päästään viikon poliittiset ajatukset. Jos ne vaikka keventäisivät aivokuormaa.

Hän lakkaa nyt pohtimasta sitä, minkä takia pääkaupunkiseudun synnytyssairaaloihin pitäisi keskittää kaikki Tammisaaren, Porvoon ja Lohjankin synnytykset, vaikka Kätilöopistolla esimerkiksi on sulku päällä useita kertoja viikossa jo nyt, sillä alueen nykyisetkään synnyttäjät eivät kaikki sinne mahdu. Ja sitä, miksi Pakilan puistotäti ja alueen kotivanhemmat muka eivät mahtuisi sulassa sovussa samaan leikkipuistoon vaikkapa siten, että puistotädin natiaisille aidattaisiin puistosta oma alue, jotta puistotädin olisi helpompi hoitaa kunnioitettavaa ja vastuullista tointaan samalla kun muut lapset pääsevät nauttimaan puistoleikeistä hekin. Ja sitä, miksi Katajanokan rantaan mahtuu jättimäinen viiden tähden hotelli, mutta keskustakirjastolle ei tunnu löytyvän kaupungista tilaa.

Ja ennen kaikkea, todellakin ennen kaikkea perheenäiti lakkaa ajattelemasta sitä, miksi tämän kaupungin opetusvirasto haluaa pakottaa tämän kaupungin lukiot lopettamaan niiden hyvinä pitämät, nuorten jaksamista ja aitoa oppimista edistävät viikon syyslomat. Ennen kaikkea perheenäiti lakkaa ajattelemasta tätä, sillä hän on nyt ajatellut sitä koko viikon ja ollut sen takia syvällä sisimmässään aivan tarpeettoman (mutta omasta mielestään perin tarpeellisen) vihainen.

Käykääpäs katsomassa, mitä mieltä lukiolaiset itse tästä asiasta ovat. Ehkäpä voitte samalla hiukan auttaa heitä takomaan kaupungin päähän järkeä ja hivuttamaan sen povariin myös sydämen.

 

Lukiolaisten liiton adressi viikon mittaisten syyslomien jatkamiseksi löytyy tästä.

 

Hyvää viikonloppua.