Perheenäiti ja jänis istuvat yötä ja syövät kahta eri porkkanaa. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Viime yötä istui tukiryhmä, perheenäidin kotona. Se oli hienoa. Ihmisiä ison pöydän ääressä, lattia täynnä lapsia. Se oli hienoa. Mistä nämä kaikki ihmiset ovat tulleet meille, perheenäiti ajatteli ja meni tillin tallin, ilosta.

Kaikilla ihmisillä pitäisi olla oma tukiryhmä.  Sellainen kuin meillä eilen oli. Sellainen joka istuu pöydän ääressä ja nauraa ja menee myöhään yöllä keittiöön ja - tiskaa.

Voi hyvät hyssykät. Todellakin: tukiryhmä tuli meille ja tiskasi. Kyseessä ei siis olekaan mikään näennäistukiryhmä vaan ihan oikea. Kaikilla ihmisillä pitäisi olla sellainen.

 

Viime viikolla perheenäidin postiluukusta tipahti kaksi kutsua, toinen lastenteatterin ensi-iltaan ja toinen Vuosaaren sataman vihkiäisiin. Ensimmäisen kanssa ei paljon tarvinnut empiä, tytär kavereineen istui pian katsomossa yhdessä perheenäidin kanssa. Jälkimmäinen sen sijaan aiheutti perheenäidissä otsan rypistymistä.

Kutsu on varsin pramea. Sitä katsellessa käy mielessä, että tätä ei varmaankaan ole tehty lähikirjaston kopiokoneella.

Eikä varmaan olekaan. Perheenäiti katseli viime viikolla kutsua hetken, ja unohti sen jälkeen koko jutun. Kunnes hän istahti tänään sukulaisten isänpäiväpöytään, ja sai kuulla siellä mitä Vuosaaren sataman vihkiäiset maksavat.

Perheenäidin naama vääntyi epämiellyttävään epäuskoon. Hän ei tiedä, pitääkö summa paikkansa, kuulopuhettahan se vain on. Perheenäiti toivoo että tieto on väärä.

Sen mukaan Vuosaaren sataman vihkiäiset maksavat 700 000 euroa.

Sataman vihkiäiset. Ei edes kenenkään ihmisen, vaan sataman.

 

Perheenäitiä alkoi hävettää. Häntä hävettää nyt Helsingin kaupungin puolesta niin paljon, että pahaa tekee. Kyllä minustakin on ihan oikein että kun juhlitaan, niin juhlitaan kunnolla. Mutta että poltetaan siinä sivussa 700 000 euroa - ei helvetissä. Ilmankin voisi juhlia, ja vieläpä hauskasti. Tukiryhmä todisti sen viime yönä. Perheenäiti ei pysty keksimään, mihin se raha oikein voidaan näissä sataman kolmen tunnin juhlissa kuluttaa. Onko juhlissa ehkä tarkoitus esim. siirtää satama johonkin toiseen paikkaan?

Perheenäitiä hävettää. Häntä hävettää se, että hän on saanut kutsun niihin vihkiäisiin. On yö, eikä perheenäiti lakkaa miettimästä sitä, mitä yhteistä hyvää Helsingissä olisi voitu saada aikaan 700 000 eurolla.

Tukiryhmä sai viime yönä aikaan paljon iloa, ihan ilmaiseksi.

Minä en suoraan sanottuna ymmärrä, mitä vikaa olisi ollut lähikirjaston kopiokoneessa.

 

700 000 eurolla lähikirjastoon olisi saatu noin 23 333 uutta kirjaa.