Päällikölle hankittiin kesällä matkarattaat. Nyt niistä on tullut vaalivaunut.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Vaalivaunuihin mahtuu näppärästi sata Vihreiden vaalilehteä, nippu perheenäidin omia esitteitä, päällikön eväät ja päällikkö. Päällikkö nukkuu nykyään päivittäin Kolmen sepän patsaalla neljän tunnin päiväunet vaalivaunuissa sillä aikaa kun hänen äitinsä jakaa lehtiä ja esitteitä ohikulkijoille, ja kun päällikkö herää, hän on tavattoman hyvällä tuulella. Vaalihumu on päällikölle selvästikin parempaa virikettä kuin pelkkä perheenäiti sotkun keskellä kotona. Sotkun, jota päällikkö parhaansa mukaan siivoaa, entistäkin paremmaksi, ja turhautuu, kun ei se koskaan tule lopullisesti valmiiksi. Aina sen alta jää näkyviin pieni pala lattiaa.

Ennakkoäänestys alkoi eilen. Päällikkö sanoi sen kunniaksi vaalivaunuista noustuaan ensimmäistä kertaa elämässään ögylgögyl, katseli ohikulkijoita kiinnostuneena ja otti illalla kotona ensimmäisen askeleensa. Ilman tukea.

Perheenäiti ei jaksaisi vaalityötään ilman vaalipäällikkönsä tukea. Vaalivaunuissa tarkkaavaisena istuva päällikkö on mitä mainiointa seuraa kenttähommissa. Hän kiinnittää huomionsa olennaiseen: ohi kipitteleviin eläimiin esimerkiksi. Toissapäivänä perheenäiti ja päällikkö seisoivat vaunuineen vaalimökin kupeessa keskellä valtavan ystävällistä puluparvea. Haluaisitteko tekin tällaisen? perheenäiti kysyi puluilta näyttäen heille vaalilehteä. Pulut katsoivat ystävällisesti takaisin, aurinko paistoi, ja perheenäiti, hänellä oli yhteys maailmaan. Tai ainakin sen puluihin.

Maailma on välillä ihan kiva.

Toissapäivänä tapahtui muutakin. Perheenäiti istui tapansa mukaan bussissa matkalla keskustaan taskussaan sanat ja rintanapit, kun kyydissä mukana ollut mies tokaisi hänelle: hankitaanpa nuo lapset nykyään nuorena! Se on hyvä! Hyvä ettei vasta nelikymppisenä!

Jep, perheenäiti siihen mielessään. Ääneen hän sanoi: kiitos. Minä olenkin tosiaan nelikymppinen vasta kolmen vuoden päästä.

 

Kohta vaalivaunut nytkähtävät jälleen liikkeelle. Ulkona sataa vettä. Vesi ei haittaa. Se kuuluu säähän.

Vaalivaunuissa on sadesuojus.

 

 

Vaaliteemani löytyvät tästä.

Linkit niihin liittyviin ajatuksiin, joita olen kahden viime vuoden aikana ajatellut, löytyvät tästä.

Ja vaalisivuni ovat nyt valmiit.