Perheenäiti heräsi myöhään.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Perhe oli lähestulkoon hävinnyt. Omille asioilleen. Vain esikoinen istui keittiössä lukemassa lehteä. Missä muut ovat? perheenäiti kysyi esikoiselta. Esikoinen siihen hajamielisesti: en mä vaan tiedä.

 

Perheenäiti haukotteli ja ajatteli: nyt täytyisi lähteä kampanjoimaan. On viimeinen kampanjapäivä.

Sitten perheenäidistä tuli äkkiä ihminen. Seuraava ajatus oli epäpoliittinen. Perheenäiti ajatteli:

emmä jaksa. Täällä pitäisi siivota. Ja ehkä myös leipoa.

Joten:

perheenäiti lähetti viimeiset rintanappinsa tukiryhmälle, esikoinen vei. Perheenäiti itse jäi kotiin. Täällä todella pitäisi siivota.

Nyt on tavallinen lauantai. Paitsi että lehdet ovat täynnä vaalimainoksia.  Perheenäiti katsoo ulos ikkunasta. Lehdet ovat pudonneet, puista. Koska ne putosivat?

 

Syksy on mennyt. Kohta tulee talvi. Päällikön lämmin hattu on vielä viidellä puikolla, kesken. Vaalimainokset putoavat pian lehdistä.

Vaalikone on hyytynyt. Päällikkö tarvitsee hatun. Minä olen vaalityöni nyt tehnyt, tukiryhmäni valtavan suurella avulla.

Kiitos Pipsa, Riina, Ankka, Anna, Mia, Jenny, Jatta ja Marjo. Olette olleet pyyteettömässä vaivannäössänne korvaamattomia, sen lisäksi että olette synnynnäisen ihania kaikki. En nyt välitä teille puolisoni viime viikolla suustaan päästämää pyyntöä, joka häneltä pullahti, kotitalouden lujassa otteessa, kun minulla oli kesken jokailtainen tukiryhmäni ylistys. Että voisikohan se tukiryhmä alkaa esim. käydä meille myös kaupassa?

Palataan siihen asiaan maanantaina.

(Kiitos myös Mamma ja Puppe ja Juhana, ja Rakas, ja esikoinen - sekä molemmat tyttäret: monenkin asian sietämisestä. Sekä avusta.)

Päällikkö seisoo lattialla paljain jaloin ja nauraa. Hän on nauranut koko päivän. Elämä vaan kerta kaikkiaan on niin tavattoman hauskaa.

On se ja ei, vuorotellen.

Nyt meillä siivotaan.

Kiitos kaikille, jotka ovat kirjoittaneet näille sivuille kauniita kommentteja. Ja kiitos myös sille perjantai-iltana yhdeksältä tihkusateessa Kolmen sepän patsaalla pulloja keränneelle vanhalle miehelle, jolla oli iloiset silmät, joilla hän katsoi perheenäitiä hyvin tarkasti ja sanoi: sinun kannattaisi ryhtyä pelaamaan shakkia. Ihmisellä on hyvä olla jokin henkinen harrastus. Se torjuu päänsärkyä.

Ihmisellä on hyvä olla jokin henkinen harrastus. Tämä tässä on sitä. Tämä torjuu vaikka mitä.

Kiva kun luette.

 

 

Viimeisen kerran:

Vaaliteemani löytyvät tästä.

Linkit niihin liittyviin ajatuksiin, joita olen kahden viime vuoden aikana ajatellut, löytyvät tästä.

Ja vaalisivuni ovat nyt valmiit.

 

Huomenna minä käyn äänestämässä. Aion äänestää itseäni. Se on paitsi ihan sairasta, myös ihan tervettä. Jos en minä itse itseeni usko, miten voisin pyytää sitä keneltäkään muultakaan.

Päällikkö on juuri rakentanut seitsenpalikkaisen tornin. Äkkiä perheenäitiä vähän itkettää, ihan kaikki.

Huomiseen.