Maanantai.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Perheenäiti on palannut punaisesta talosta, jossa hän pani talon talviteloille.

Perhe-elämä ja peltomaisema ovat rauhoittaneet perheenäitiä. Hän oli viime perjantaina melko ahdistunut. Perjantaina, matkalla punaiseen taloon, maailma itketti häntä pikkuisen.

Se ei onneksi ole mitenkään tavatonta, eikä vaarallista. Se helpottaa.

 

Nyt on paljon tekemistä. Olin saanut edelliseen kirjoitukseeni viikonlopun aikana yhden kommentin. (Toivon että luette sen, jotta ymmärtäisitte tämän kirjoituksen loppuosan paremmin.) Lisäksi olin saanut yhden sähköpostin. (Vitsi vitsi, olin saanut niitä miljoona, mutta yhden mieluisan.) Siinä eräs ihminen kertoi, että hän oli yrittänyt kommentoida kirjoitustani myös, mutta se ei ollut onnistunut. Hän pyysi minua liittämään kommenttinsa blogiini itse, jos vain voin.

No, minähän voin.

Liitän sen suoraan tähän. Koska nyt on niin kiire, etten muuta ehdi kirjoittaa.

Kiitos molemmille kommentaattoreille.

 

"Hei, äänestäjä hakumatkalla!

Jos vaalikone kutsui sinut tähän blogiin kiinnostavan ehdokkaan luo ja nyt tämän Julian mielipiteen takia päätät, että hän ei ole ehdokkaasi, ihmettelen kovasti. Miten iso asia SM-seksi kunnallispolitiikan kannalta on? Onko sen harjoittamista kaupungissamme estetty, paheksuttu, onko se piilotettu maton alle? Onko vihreiden tehtävä puolustaa sitä? Ei suinkaan, mikään poliittinen taho ei - tietenkään - aseta esteitä sen harrastajien tielle. Minusta vaalijuliste ottaa esille asian, joka ei millään lailla kuulu politiikan piiriin. Jos julisteessa olisi kuvattu sateenkaariperhe, olisi aihe ollut selvästi poliittinen. Myönnän kyllä, että tähän kohtaan on varmasti ollut vaikeaa keksiä kuvaa, joka ei loukkaisi ketään.

Se, mitä ihmiset mielessään ajattelevat erilaisista seksuaalisuuden toteuttamistavoista, ei kuulu kunnallispolitiikkaan. Se, harrastaako vihreä edustaja SM-seksiä, pitääkö hän sitä ihan kivana asiana vai peräti kammoksuuko sitä (mitä Julia ei suinkaan tehnyt), ei ole mitenkään merkityksellistä. Kaikki nämä vaihtoehdot ovat hyväksyttävää inhimillistä käytöstä.

Ymmärtääkseni Julia puhui siitä, mitä lastemme eteen tässä kaupungissa asetetaan katsottavaksi ja pohdittavaksi. Vihreiden vaalijulisteiden kuvat ovat hyvin lapsiin vetoavia, he taatusti katselevat niitä kiinnostuneina liikkuessaan kaupungilla vanhempiensa kanssa. Erilaisuuden hyväksymiseen liitetty kuva on ilman muuta hämmentävä. Sellaiset aikuisten leikkeihin viittaavat vastaukset, joita ehdotit, eivät siinä paljon auta.

On myönnettävä, että minulle kuva tuo ensimmäiseksi mieleen uutiskuvat yhdysvaltalaiselta vankileiriltä. Ei vaalijulisteen katsojilta voida edellyttää SM-orientoituneisuutta. Totta kai aikuinen katsoja ymmärtää, mistä on kysymys, mutta jos olisin SM-harrastaja, en myöskään pitäisi tämän julisteen huumorista. Se luultavasti loukkaisi minua. 

Seksin banalisointia ja seksin tuputtamista lasten maailmaan vastustan henkeen ja vereen. Tällä asialla vihreiden pitäisi olla todella tiukasti. Se on pienten suojelua. Taistelussa paremman kaupungin puolesta kysymys kaupunkikuvasta, kaupungista myös visuaalisena ympäristönä, on keskeinen. Tämä liittyy siihen.

Julia, piposi on kaunis. Pidä se päässä.

nimimerkki Kasvurauha ennen kaikkea"