"1. Tukevat kantajäykkeet ja talvilaajuus lestissä<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

2. Vettä ja likaa hylkivällä pinnoitteella käsitelty nahka

3. Hengittävä ja vettä läpäisemätön kalvo laminoituna tukivuoriin

4. Vuori villaa

5. Irrotettava pohjallinen aitoa lammasturkista"

 

Päällikkö seisoi kaupassa jalassaan ensimmäiset kenkänsä. Hän seisoi kaupassa kengät jalassa, eikä nähnyt enää mitään syytä pitää mistään kiinni. Päällikkö seisoi ilman tukea. Hänellä oli jalassa talvikengät kokoa 20, ja hän hymyili. Kenkiä käyttävän ihmisen ei enää ole mikään pakko pitää mistään kiinni.

Kohta mennään. Nyt on millä mennä.

 

Nyt on liian monta asiaa joista liikuttua. Liian monta. On liian monta lasta, eikä ikinä tarpeeksi. Aina puuttuu yksi. On liian monta asiaa ajateltavana, samaan aikaan. Isoja asioita ja pieniä.

 

Keskellä päivää perheenäiti istui raitiovaunussa rattaiden vieressä ja nojasi poskeaan rattaiden aisaan. Päällikkö nukkui. Perheenäidin teki mieli nukkua myös. Hän laittoi silmät kiinni ja ajatteli kaikkia maailman asioita samalla kertaa.

Raitiovaunu kolisi ja lokakuu, se laahasi perässä. Perheenäiti avasi silmät ja katsoi ikkunasta ulos.

 

Kaikki maailman asiat on paljon.

Tekee mieli myös nukkua. Joskus täytyy. Viimeiseksi ennen nukahtamistaan perheenäiti käy vielä kertaalleen läpi kaikki maailmat asiat, ja viimeiseksi hän miettii:

mitä ovat tukevat kantajäykkeet ja talvilaajuus lestissä?