Muistatteko Twin Peaksin jättiläisen, joka tuli agentti Dale Cooperin uneen ja sanoi matalalla äänellään:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

"it is happening again. It is happening again".

 

Hän ilmestyi tänään olohuoneeseeni kun katsoin uutiset. Suomen kaikki tiedotusvälineet tekevät sen taas. Ne tekevät taas Jokelat. Ja sen takia: tämä ei ehkä enää lopu.

Nyt jokainen onneton suomalainen nuori tietää, kuinka tullaan kuuluisaksi.

 

Minä en kommentoi Kauhajoen tapahtumia enempää kuin tämän: sen lavea kommentoiminen ei ole minun tehtäväni. Minun tehtäväni on sama kuin teidän: vaieta koulusurmaaminen kuoliaaksi niin, että se loppuu, ja antaa sureville rauha. Surra. Älkää päivitelkö tapahtunutta. Puuttukaa syihin, ettei tapahtunut enää koskaan toistuisi. Jos ette puutu syihin, olkaa hiljaa. Puhukaa, yksityisesti, jos (kun) tapahtunut ahdistaa niin, että siitä täytyy puhua, mutta julkisesti: olkaa hiljaa.

Hän, joka ostaa huomiset iltapäivälehdet, vastaa niiden lööpeistä. Muistakaa se. Lööppi on maksajan syy.

 

Mäkelänkadulla seisoi tänään ihmisiä. Se tuntui hyvältä. Rauhallisia ihmisiä seisoi kadulla kyltti kädessä, tuttuja ja tuntemattomia. Kiltti poliisi soitti vähän ennen neljää ja sanoi: "Ymmärrättehän, että tänään on monelle vähän herkkä päivä. Olette hyvällä asialla, mutta ihmiset provosoituvat herkästi. Älkää välittäkö siitä. Soittakaa jos tulee jotain ongelmia." Perheenäiti vastasi: "Kiitos. Me ollaan ihan kiltisti. Me ollaan keski-ikäisiä perheenäitejä, ja ymmärretään parikin asiaa." Kiltti poliisi siihen: "Niin mekin. Vaikkei ollakaan äitejä vaan isiä."

Sitten toivotettiin hyvän päivän jatkot.

Pohjolankadun ja Mäkelänkadun kulmassa viisitoista autoa ajoin päin punaista valoa sen 55 minuutin aikana, jonka perheenäiti ja monet muut seisoivat siellä kädessään kyltti, jossa luki: "Pysähdythän punaisilla". Näistä viidestätoista kaksi oli busseja, yksi taksi. Taksi ja toinen busseista ajoivat huomattavaa ylinopeutta. Luku ei sisällä keltaisia päin ajaneita. Niitä oli moninkertaisesti.

 

Vähän väsyttää, maailma. Tänään se väsyttää monia.

Täytyy vain yrittää tehdä hyviä asioita. Hyviä asioita yhdessä jonkun kanssa.

Ei tässä muu auta.