Aloitteleva poliitikko juo aamukahvia, kuuntelee kuinka hänen lapsensa myöhästyvät koulusta ja yrittää lukea lehteä mutta kuulkaa, hän ei enää pysty. Nyt siihen tarvitaan kyllä jo apua. Hyvät ihmiset, julkistan nyt hyvän tyhmän kysymyksen, jota olen miettinyt ujosti jo useamman kuukauden:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

mikä on tämä Elinkeinoelämän keskusliitto, joka päivästä toiseen vaatii kaikenlaista? Joka päivä - nykyään jo todellakin valehtelematta joka päivä - Elinkeinoelämän keskusliitto esittää jossain jonkin vaatimuksen, ja sen pitäisi kai olla kansalle jo kovinkin tuttu taho, kun se näköjään tunnetaan lehdessä jo tuttavallisesti nimellä EK. Seisooko joku toimittaja todella tämän EK:n ovella yötä päivää mikrofoni ojossa ja odottaa, mitä EK tänään vaatii?

Tästä lähtien minäkin odotan, että joku seisoo aamuisin minun ovellani, jotta saan joka päivä kertoa, mitä mieltä olen siitä mitä EK tänään vaatii.  Tänään olen sitä mieltä että aamun lehden palstatilaa voitaisiin käyttää muuhunkin kuin Elinkeinoelämän keskusliiton ja teknologiateollisuuden vaatimusten esittelyyn. Teknologiateollisuus saa toki minun puolestani vaatia ihan mitä sitä huvittaa, mutta minä vaadin että meidän muidenkin vaatimukset otetaan huomioon yhtä lailla, ja mieluusti yhtä isoin otsikoin. Olisi myös ihan kiva että meidän ihan itse valitsemamme poliitikot olisivat sittenkin pääasiallisesti vastuussa siitä, montako ydinvoimalaa Suomeen vielä rakennetaan. Jos EK ja teknologiateollisuus saavat päättää sen yksin, niitä on pian joka kauppakeskuksen yhteydessä.

Ei muuta juuri nyt. EK on samanlainen ihmeellinen kirjainyhdistelmä kuin IT. Joitain vuosia sitten kirjainyhdistelmä IT rapsahti lehtien sivuille odottamaan, että lukija automaattisesti ymmärtää, mistä on kyse kun lehdessä puhutaan IT-asioista. Joka IT-uutisen yhteydessä perheenäiti aina odotti, että lyhenne IT olisi selitetty. Että mistä hitosta se oikein on lyhennetty. Mutta ei. Se piti vain oppia arvaamaan.

Myöhemmissä uutisissa puhuttiin sitten IT-kuplasta. Yllätys yllätys. Odotankin nyt aikoja, joina EK-kupla on hyväntahtoisen naureskelun aihe, hassua historiaa.

Näitä aikoja odotellessa täytyy vain purra hammasta, ja EK:lle tiedoksi heti aamusta: vaatimasi veronkevennykset voidaan jättää väliin. Niitä ei tarvita. Veroille on syynsä, muukin kuin EK:n inhottava kiusaaminen. EK on hyvä ja maksaa vaan ne veronsa yhtä kiltisti kuin me muutkin.

Lopuksi vaihtoehto tämän päivän uutisotsikoille:

"JV vaatii, että EK:lle perustetaan äkkiä kilpailija, toinen EK, ja että tämän toisen EK:n, Elämän Keskusliiton, vaatimukset esitellään tiedotusvälineissä yhtä tiuhaan ja laajalti kuin sen toisen."

Kuten huomaatte, oletan tietenkin että arvaatte, mistä kirjainyhdistelmä JV on lyhennetty, ja kuten ehkä arvaatte, toivon todella ettei tämän lyhenteen yhteydessä puhuta myöhemmin mistään kovin valtavasta kuplasta.

JV vie kohta päällikön seurakunnan perhekerhoon, jotta päällikkö tutustuisi maailman kummallisuuksiin mahdollisimman laajalti. Perhekerhossa päällikkö oppii, että perhe on jotain missä on noin kaksikymmentä väsynyttä äitiä ja keskimäärin neljäkymmentä väsymätöntä lasta. Isien osaksi on tarjolla vaivaantuneisuus tai poissaolo. Toistaiseksi perheenäiti ei vielä laula kerhossa lastenlauluja välttääkseen omalta osaltaan henkisesti isille tarjolla olevan osan. Vaikka hän onkin äiti. Laulut  perheenäiti laulaa kotona, tai joskus vahingossa kadulla huomaamatta sitä itse.

JV sanoo nyt: tsau.