Aamulla kello varttia yli kuusi perheenäiti piti päällikölle puhuttelun. Hän sanoi: sinä saatat luulla että nyt on aamu, mutta se ei ole totta. Nyt on yö. Sinä saatat olla aikainen lintu mutta kuule, minä olen vain ihminen.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Päällikkö hymyili. Hänellä oli asiaa keittiöön. Hän on ottanut tavaksi paukuttaa siellä kantapäillään rytmikkäästi lattiaa selällään maaten niin että saadaan alakerrankin väki ajoissa hereille. Perheenäidin perhe on niistä kantapäistä huolissaan. Perheenäiti koettaa kätkeä oman hymynsä silloin, kun perhe ehdottaa, että perheenäidin pitäisi ommella niihin kantapäihin jonkinlaiset pehmikkeet. Ettei niitä sattuisi kun päällikkö paukuttaa.

Perheenäitiä tämä huoli liikuttaa, mutta hänestä tuntuu silti, ettei pehmikkeitä tarvita. Päällikkö tuskin nauraisi samalla jos häntä kovasti sattuisi. Pehmikkeitä tarvitaan todennäköisesti enemmänkin siellä alakerrassa. Korvapehmikkeitä.

Jänis syö sohvan vieressä pääsiäisruohoa. On kätevää kun perheessä on pääsiäisen jälkeen jänis. Ruohon käyttöikä pitenee.

Ulkona on lunta. En aio valittaa tästä mitään. Minusta on kiva kun rattaita on vaikea työntää eteenpäin hangessa, koska pyörät keräävät ympärilleen lunta. Se on pelkästään hyvä. Samoin on hyvä että auto tulee jätettyä hankeen. Minun puolestani lunta saa olla vaikka juhannukseen, kunhan sitä vain on. Edes joskus.

Perheenäidin poliittinen vatsalihasliike tuottaa tulosta. Perheenäidillä on nyt jonkin verran ryhdikkäämpi olo kuin ennen sitä. Hän on siirtänyt päähuomionsa tyynynpäällisistä tilkkutöihin, mutta ajattelee siinä sivussa muutamia asioita. Asioita on hyvä ajatella nimenomaan sivussa. Jos asioita ajattelee ajatusten keskiössä, niistä voi ahdistua. Ajatukset ahdastuvat, alkavat hiertää kun eivät mahdu kiertämään kehää. Jos ajatuksia kelailee sivussa, ne voi tarvittaessa jättää siihen. Sivuun. Hetkeksi. Hautumaan, tai kiertämään kehää.

Perheenäiti hautoo tulevaisuutta. Siitä ei ole mitään hajua, niin kuin ei mistään mikä vasta hautuu. Tämä on hyvä. Erityisen hyvä tämä on silloin, jos tulevaisuus esim. haisee pahalta. Mutta sitähän ei voi tietää etukäteen.

Perheenäidillä ei ehkä ollutkaan tänään, tänäänkään, mitään asiaa. Hänen oli kai tarkoitus mainita että hän kävi suuhygienistillä poistattamassa kaiken, mikä oli vuosien varrella jäänyt hampaankoloon, ja että olo siitä kovasti keveni, mutta tuskin se teitä kiinnostaisi. Perheenäitiä sen sijaan kiinnosti suuhygienistin asenne elämään sekä se, miksi Microsoft Office Word, jolla perheenäiti tätä löpinää laatii, ei tunnu tunnistavan sanaa suuhygienisti vaan alleviivaa sen punaisella.

Eniten perheenäitiä kuitenkin kiinnostavat ne lauseet, jotka Microsoft Office Word alleviivaa vihreällä. Microsoft Office Word, mikä ikinä se onkin, alleviivaa lauseita ja sanoja täysin päättömästi, vailla mitään logiikkaa. Vihreän värin tarkoitus ei ole selvinnyt perheenäidille. Onko se Microsoft Office Wordin tapa kertoa, mistä lauseista se pitää? Koettaako se sanoa että juu, tämä on hyvä, vaiko ehkä nuhdella perheenäitiä joistain sanoista jotenkin punaista väriä lempeämmin?

Microsoft Office Word, Pikkupehmeä Toimistosana, on siis ehkä jonkinlainen tietokoneeseen kätketty sanahygienisti, joka vahtii ja ohjaa toimistoissa laadittavien sanajonojen pikkupehmeyttä. (Sanahygienistisanaakaan se ei kyllä tunnistanut.)

Suuhygienisti kuulostaa perheenäidistä ihmiseltä, joka on tullut riippuvaiseksi suuhygieniasta siinä määrin, että hän on ryhtynyt puhdistamaan ei vain omia, vaan myös muiden ihmisten hampaiden välejä. Sanahygienisti puolestaan kyttää toisten sanomisia.

Pikkupehmeä Toimistosana alleviivasi nyt koko edellistä lausetta edeltävän lauseen vihreäksi lukuunottamatta ensimmäistä sanaa, joka on punainen, ja sen jälkeen päällikkö hoiti näihin kappaleisiin pikku kätösillään tällaiset sisennykset, joissa alkaa esiintyä myös sinistä väriä, ja nyt perheenäidin mustalla paidalla on lisäksi valkoiset pulautukset, joten homma taitaa nyt jäädä tältä päivältä kesken -hyvissä ajoin ennen kuin näppäimistöllä on jotain keltaista.

Palaamme asiaan pian, tai ehkä emme enää koskaan. Riippuu vähän siitä, mitä hampaankoloon jäi. Suuhygienisti pyysi perheenäitiä palaamaan asiaan kahden viikon päästä. Kolme varttia ei täysin riittänyt hampaankolojen tyhjentämiseen. Nyt päällikkö on vihainen. Häntä estettiin syömästä printteristä löytynyttä aanelosta kokonaisuudessaan.

 Asia siirtyy ensi kertaan. Meidän on kaiketi nyt aika käydä katsomassa, mitä maailmalle kuuluu.