Tänä yönä perheenäiti siemailee punaviiniä ja odottaa että viimeinen kakku jäähtyisi.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Nyt olisi muutakin tekemistä kuin kertoa teille, että nyt olisi muutakin tekemistä kuin kertoa teille, että tänä yönä kaikki on tavallistakin pahemmin kesken. Mutta nyt ei ole muuta tekemistä, minkäs teet. Kaikki on niin pahasti kesken.

Muutama kysymys, jotka ovat sen verran vaisuja, että jätän niistä kysymysmerkit pois:

Leivotaanko muissakin perheissä öisin. Nukkuvatko muidenkin perheiden tyttäret olohuoneen pöydän alla. Onko muissakin perheissä vauvan tulevissa juhlissa pistosaha keskellä lattiaa ja virsikirjan päällä vasara. Unohdetaanko muissakin perheissä kylvettää vauva ja esipaistaa juustokakun pohja, niin että juustokakku valuttaa jotain outoa uunin pohjalle. Pestäänkö muissakin perheissä juhlan kunniaksi kaksi ikkunaa ja neljä ja puoli ovea, jos ikkunoita on kotona seitsemän ja ovia yhdeksän, ja keskilattialla vielä aamuyöstä täysi kaaos. Jätetäänkö muissakin perheissä pakastimen sisältö muuton yhteydessä kolmeksi viikoksi parvekkeelle  ilman että kukaan kiinnostuu siitä vaikka ulkolämpötila pysyttelee plussan puolella.  Surraako muissakin perheissä samaan aikaan tyhjä pakastin vaatekomerossa kolme viikkoa täysillä. Käydäänkö muissakin perheissä näiden kolmen viikon kuluttua kolmen hengen voimin vakavaa keskustelua siitä, vietäisiinkö pakastimen sisältö roskikseen siinä liemessä jossa se kelluu vaiko ilman. Onko se muissakin perheissä nimenomaan se äiti, joka sanoo lopulta että herranen aika sentään mikä teitä oikein vaivaa, ja erottelee tuhisten ne entiset pakasteet siitä liemestä, koska kaikkea sitä voi ihminen tehdä mutta ei kai nyt sentään kantaa neljännestä kerroksesta laatikkotolkulla sadevettä sekajäteastiaan. Silitetäänkö muissa perheissä pienikukkaiset kukkapöytäliinat, ja jos, niin missä välissä, ja todellakinko jokaisen kukan kohdalta. Nauttivatko muidenkin perheiden jänikset heinänsä itsepalveluna suoraan muovipussista, ja haluavatko he repiä sen heinän aina nimenomaan siitä päästä pussia, joka ei ole auki, koska se on haasteellisempaa ja koska siitä tulee öisin kovempi ääni. Aikovatko muidenkin perheenäitien puolisot esiintyä tyttärensä juhlissa siinä puvussa, jonka housuille kaatui kesähäissä olutta ja jonka takki on ollut joitain viikkoja tungettuna jätesäkkiin. Miettivätkö muidenkin perheiden äidit yöllä, mistä he kehittäisivät itselleen vauvansa juhliin puhtaat kalsarit. Laitetaanko muissakin perheissä keittiössä radio päälle kun perheen pakanallinen äiti laulaa siellä virsiä. Kyselevätkö muidenkin perheiden äidit öisin kysymyksiä avaruudelta.

Jos mieleeni tulee vielä joitain turhia kysymyksiä, palaan asiaan.