<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

 

Perheenäiti istuu keittiössä, juo aamukahvia ja kaikki hänen lapsensa nukkuvat. Puoliso on hävinnyt jonnekin, niin tapahtuu aina välillä perheissä, joissa toisen aamu on toisen päivä.

Perheenäiti silmäilee vuoroin sanomalehteä, vuoroin ulos ikkunasta. Molemmissa sataa vettä.

Nokian vesikriisiä ei saa enää sanoa Nokian vesikriisiksi. Sitä täytyy sanoa Pirkanmaan vesiepidemiaksi, sillä Nokia ei enää ole mikään kaupunki, Nokia on matkapuhelinyritys, eikä yrityksen mainetta saa vetää lokaan.

Perheenäiti vilkaisee ulos ikkunasta ja miettii hetken joulukuisen vesisateen yhteyttä siihen, että ihmisiä kohdanneen ikävän ja terveyttä vakavasti vaarantaneen tapauksen jälkeen aletaankin olla huolissaan jonkun asiaan mitenkään liittymättömän yrityksen maineesta, sillä olisihan hyvin vaarallista jos jonkin kertakäyttöisiä ent. puhelimia, nyk. viihdekeskuksia valmistavan yrityksen hyvinvointi vaarantuisi. Myyntihän siitä kärsisi ja myynti, se menee aina ihmisten ja lumisateen edelle, myytiin mitä hyvänsä. Perheenäiti miettii että miksi.

Entä jos Nokian, huom. ei suinkaan koko Pirkanmaan, vesikriisi olisikin tapahtunut Helsingissä? Se olisi toki aivan yhtä ikävä, sattui se missä hyvänsä, mutta mitähän me helsinkiläiset tuumaisimme terveyskeskusten käytävillä tiputuksessa maatessamme siitä, että Helsingin kaupunki kieltäisi meitä puhumasta Helsingin vesikriisistä ettei Hotelli tai Radio Helsingin myynti vain kärsisi. Kotosalla ripuloidessa termi Pääkaupunkiseudun vesiepidemia kuulostaisi varmaan paremmalta.

Nokian vesikriisin termin vaihtoa perustellaan sillä, että se helpottaa internetin hakukoneiden elämää. Hakukoneen käyttäjänkään ei enää tarvitse törmätä Nokialla tapahtuvaan elävään elämään etsiessään tietoa uusimmista Aasiassa valmistettavista suomalaisista viihdekeskuksista. Niistä joilla saattoi ennen myös soittaa. Nokiastahan meidän ei tarvitse muuta tietääkään kuin että ennen siellä tehtiin kumisaappaita mutta nykyään siellä ei tehdä mitään, koska kaikki millä tämä puoli palloa rikastuu, tehdään pallon toisella puolella.

Minä en yhtään ihmettele että Joulupukkikin on päättänyt muuttaa Kirgisiaan. Tervemenoa.

 

Kuulostaa siltä että perheen päällikkö on herännyt. Perheenäiti menee nyt vaihtamaan päällikölle vaipat.