Että jos ei pidettäisikään niitä rippijuhlia. Että jos pidettäisiinkin hippijuhlat?

Hippijuhlia varten ei tarvitsisi siivota, päin vastoin. Vieraita odotellessa täytyisi vain sotkea vähän lisää, sehän on kodikasta. Pöytäliinan silittämisen sijaan perheenäiti voisi juosta tyttärensä kanssa pitkin Käpylän niittyjä kukkia poimimassa, sukimattomat hiukset hulmuten. Hippijuhlia varten kenenkään hiuksia ei tarvitsisi sukia, päin vastoin, niitä täytyisi vain sotkea vähän lisää.

Ei perheenäidillä mitään juhlimista vastaan ole. Hän järjestää lapselleen mieluusti juhlat, joihin täytyy leipoa. Perheenäiti leipoo ja vastaanottaa vieraita mieluusti. Mutta kaikenlainen sukiminen, siivoaminen ja silittäminen, ei kuulkaa, ne ovat jotain aivan kauheaa.

Perheenäiti ajatteli äsken: miksei, oi miksei hän lähettänyt lastaan hippileirille? Sitten hän katseli kotona ympärilleen, jälleen kerran, ja joutui toteamaan:

sehän asuu siellä.

 

Perheenäiti on nyt asettanut leivontatarpeet keittiön pöydälle. Aikomus on siis ollut erinomainen.

Seuraavaksi perheenäiti meneekin nukkumaan. Kun hän herää, rippijuhlat on pidetty aikapäiviä sitten, ne olivat oikein hauskat, maailmasta on loppunut pyykki, kaikki laskut on lopullisesti maksettu ja perheeseen on syntynyt vauva. Kaikki ilahtuvat kun perheenäiti viimein herää, kaikki ovat odottaneet että hänelle päästäisiin keittämään kahvia. Kotona on aivan siistiä ja joulukin on jo oven takana, matkalla takaisin Korvatunturille. Sekin oli oikein hauska.

Huomenna on ihana herätä.