Opetusvirastossa lyötiin sitten viisaat päät yhteen ja kolina oli kuulkaa kova.

Tänään julkistetun viraston lopullisen esityksen mukaan tilankäyttöä tehostetaan Käpylässä parin vuoden päästä siten, että yhdestäkään alueen koulurakennuksesta ei luovuta, mutta Yhtenäiskoulun peruskoululaiset siirretään täyttämään Käpylän peruskoulussa nyt oleva mukava väljyys - äärimmilleen - ja entisen Yhtenäiskoulun 411 oppilaan tiloihin jää 204 lukiolaista.

Halleluja. Yhtenäiskoulu siis lakkautetaan ihan vaan huvin vuoksi - ei siksi, että oppilasmäärät Helsingissä vähenevät, tai siksi, että lakkauttamisesta saataisiin mitään säästöä tilakustannuksissa. Jatkossa Käpylän kaikki eka- ja tokaluokkalaiset saavat siis ylittää puolilta päivin yksin yhden kaupungin vaarallisimmista kaduista, Mäkelänkadun, jotta he pääsevät iltapäivähoitoon Kimmon puistoon. Kiitos vaan paljon opetusvirastolle jokaisen pienen koululaisen koko perheen puolesta.

Opetusvirasto on siis järkeillyt asiat Käpylässä niin, että kun jossain koulussa on mukavasti tilaa, se täytetään ylitäyteen toisen koulun oppilailla, ja tähän toiseen kouluun jätetään sitten tilaa aivan liikaa, ja ihan vaan siksi että alueen pienimmillä olisi entistä paljon paremmat mahdollisuudet jäädä suojatiellä rekan alle. Oppilas- ja opettajayhteisöjen hajottaminen huvin vuoksi on vaan niin kertakaikkisen hauskaa, että sen voi myös tehdä ilman ainuttakaan ihmisjärjellä ymmärrettävää perustetta.

Kertauksen vuoksi:

opetusviraston alustavan esityksen reunaehtoihin kuului yhtenäisestä perusopetuksesta sekä koululaisten liikenneturvallisuudesta huolehtiminen. Kouluverkkoa oli tarkoitus tarkistaa nimenomaan koulurakennusten tilankäytön tehostamiseksi, koska väestöennusteiden mukaan Helsingin koululaisten määrä laskee lähitulevaisuudessa. Tilapäisesti.

Tiedoksenne: opetusviraston lopullinen esitys Yhtenäiskoulun osalta tuhoaa Yhtenäiskoulun perusajatuksen, opetuksen aidon, oppilaiden arjessa näkyvän yhtenäisyyden, vaarantaa kymmenten lasten liikenneturvallisuuden erittäin vakavasti, ja tilankäyttöä Yhtenäiskoulun rakennuksessa on päätetty esityksen mukaan tehostaa poistamalla rakennuksesta puolet sen tämänhetkisistä oppilaista. Tilakustannukset puolestaan jäävät ennalleen, joten Yhtenäiskoulussa ne siis nousevat noin 100 % per oppilas.

Minä en nyt puhu tästä tämän enempää. Eihän tästä voi, ei vakavalla naamalla. 

Pro Ynk kokoontuu koulun auditoriossa huomenna torstaina 3.5 klo 18.

Tervetuloa mukaan.

 

P.S. Haluaisitko kysyä jotain opetusvirastolta itseltään? Viraston virkamiehet vastaavat varmasti mielellään esityksensä herättämiin kysymyksiin.

Lisätietoja:
Kehittämisjohtaja Paula Sermilä, puh. 310 86774 tai
050 313 8558
Linjanjohtaja Outi Salo (perusopetus), puh. 310 86274 tai
040 760 0865
Opetuspäällikkö Marjo Kyllönen (perusopetus), puh. 310 86208 tai 050 376 3461
Linjanjohtaja Tuija Kirveskari-Tähtinen (lukio- ja ammatillinen koulutus),
puh. 310 86850 tai 050 380 9881