Perheenäiti sai viime viikolla sähköpostin, jossa hänen kerrottiin lopettaneen bloginsa tyylikkäästi. Perheenäiti meni hiljaiseksi. Oliko hän siis vahingossa lopettanut  bloginsa? Kuinka tämä tapahtui?

Ei kuinkaan. Nyt ei pysty, sillä kuulkaa: Helsingin kaupungin opetusvirasto on sivuuttanut tyystin opetuslautakunnan suomenkielisen jaoston yksimielisesti tekemän päätöksen, jonka mukaan Yhtenäiskoulu ei kuulu lakkautettavien koulujen joukkoon, vaan esittää edelleen koulun lakkauttamista. Täysin riippumatta asiaan perehtyneiden poliitikkojen äänestystuloksesta 9-0 koulun säilyttämisen puolesta. Opetusviraston mukaan "Yhtenäiskoulun lakkaaminen ei vaaranna alueen yhtenäistä perusopetusta". Asiaan tarkemmin perehtyneiden kaupunkilaisten ja päättäjien kuuleminen on siis täysin turhaa.

Yhtenäiskoulun "lakkaaminen"? Itsestäänkö se lakkaa äkkiä olemasta, vai lakataanko se? Ja millä?

Parinkin perheenäidin mielestä kyseessä on nyt farssi. Tämä perheenäiti on kahden vaiheilla - eikös farsseille sentään saa nauraa? Tälle ei ehkä enää saa. Eikä kannata. Tämä on kuulkaa jo aika vakava asia.

Ehdotankin että menette tänään kaikki, aivan kaikki, keskustelemaan asiasta eduskuntaan. Nyt sinne nimittäin kutsutaan, teidät kaikki. Oikein Helsingin Sanomissa.

KESKUSTELUTILAISUUS KOULUVERKON UUDISTUKSESTA

tänään ma 28.5 klo 17 eduskunnan lisärakennuksen Kansalaisinfossa, os. Arkadiankatu 3.

Keskustelemassa kansanedustajat Tuula Haatainen ja Päivi Lipponen, opetuslautakunnan jäsen Hannele Lehtonen sekä opetuspäällikkö Marjo Kyllönen ja kehittämisjohtaja Paula Sermilä opetusvirastosta.

Kahteen edelliseen kappaleeseen voitte lisätä lainausmerkit mihin kohtaan haluatte. Perheenäiti haluaisi lisätä ne pariinkin kohtaan muttei viitsi.

Mainittakoon tässä vielä se, mitä tässä ei voi ääneen mainita, mutta tässähän ei olekaan ääntä eihän: eräässä tämän kirjoituksen kappaleessa esiintyy erisnimi, joka on lukuisissa perheenäidin vaivihkaa maailmalla kuulemissa keskusteluissa liitetty lähestulkoon pakkomielteiseen tarpeeseen lakkauttaa Yhtenäiskoulu. Tai ehkä se ei ollutkaan tämä kirjoitus - tai ehkä sellaista pakkomiellettä ei kenelläkään ole - ehkä Yhtenäiskoulu todella vain lakkaa. Puhtaasti itsekseen.

Keskustelutilaisuuteen on vapaa pääsy. Ja se nyt vielä puuttuisi ettei olisi. Perheenäiti ei kuitenkaan siltikään pääse sinne tänään paikalle. Pidättekö tästä perheenäidin vastikään vahingossa lopetetusta blogista? Jos pidätte, tehkää perheenäidille pieni palvelus:

tuuratkaa perheenäitiä tänä iltana. Menkää eduskuntaan ja keskustelkaa.

Kiitos.