Opetusvirasto keskittyy jälleen olennaiseen. 

Opetuslautakunnan 17.4. 2007 pitämän kokouksen pikayhteenvedosta käy ilmi, että opetusvirasto on tehnyt ikioman lausunnon pääkaupunkiseudun ilmastostrategiaan v.2030.

Tässä viisisivuisessa lausunnossa todetaan mm. seuraavaa:

"Esimerkiksi opetusviraston hallinnossa valmistellaan käyttöönotettavaksi Green–Office -järjestelmää vuonna 2007. Se on osaltaan toteuttamassa hankintojen elinkaariajattelua, jossa yhtenä tavoitteena on vähentää kaupungin toimistopaperin kulutusta vuoden 2002 tasosta 10 % vuoteen 2008 mennessä (kg/työntekijä)."

Odotankin nyt jännityksellä sitä kun virasto vähentää tulevia esityksiään vähintään kilolla per työntekijä ensi vuoteen mennessä.

 

Edelleen 17.4. 2007: 

"Opetuslautakunta päätti esityksen mukaan, että opetusvirasto pyrkii ottamaan huomioon reilun kaupan jalkapallot seuraavilla hankintakierroksilla ja tarjoaa kouluille mahdollisuuden tehdä eettisen valinnan jalkapallojen valinnassa."


Virasto tarjoaa siis kouluille mahdollisuuden tehdä eettisen valinnan. Jalkapallojen valinnassa. Tähän ei eläin pysty, mutta tästäkin asiasta päätettäessä säästettiin varmasti huikeasti toimistopaperia.

(Tässä kohdassa kokousyhteenvetoa tavallinen perheenäiti nipistää itseään ensin, ja todettuaan todellakin olevansa hereillä hän vilkaisee ympäri keittiötään: olenko minä piilokamerassa? Täytyykö hymyillä? Entä jos ei enää pysty?)

Ilmastostrategiaan kuuluu sitten toki myös koulujen tilankäytön tehostaminen ja energiankulutuksen seuranta. Älkää siis huoliko: lastenne kouluja lakkautetaan nyt vain siksi, että opetusvirasto haluaa paitsi lopettaa globaalin riiston, myös pysäyttää kasvihuoneilmiön.

Eiköhän lopeteta siis kaikki kitinä saman tien.

Jos kuitenkin kertarutina on teistä kiinnostavampaa ja uskotte, että olennaiseen on mahdollista keskittyä muullakin kuin opetusviraston vihoviimeistä huutoa olevalla tavalla, suosittelen saapumista Yhtenäiskoululle koko koulun yhteiseen vanhempainiltaan tänään maanantaina 23.4 klo 18.30. Paikalla on varmasti ainakin osa opetuslautakunnasta vastaamassa eettisiin valintoihin liittyviin kysymyksiinne koskien esimerkiksi Yhtenäiskoulun tulevia jalkapallohankintoja ennen koulun lakkauttamista.

Seuraava Pro Ynk-kokous heti huomenna tiistaina 24.4 klo 18

Yhtenäiskoulun auditoriossa. Paikan päällä tuoreet kuulumiset koulun ja Pro Ynkin yhteisestä tapaamisesta opetuslautakunnan kanssa edellisenä päivänä, ja virtaviivainen katse tulevaisuuteen.

Tiedoksenne myös, että Tapsa voi hyvin, ja että Pro Ynk on tavallisten yhtenäiskoululaisten vanhempien keskuudesta viime marraskuussa spontaanisti noussut epävirallinen vapaamuotoinen liike, jonka ainoana tavoitteena tähän asti on ollut toimia yhdessä Yhtenäiskoulun säilyttämisen puolesta. Pro Ynk ei ole eikä viitsi olla virallinen yhdistys: Pro Ynk keskittyy olennaiseen omalla tavallaan ja on tähän saakka toiminut varsin hyvin ilman turhaa byrokratiaa ja aikuisten arvovaltakiistoja. Mikä on melko hämmästyttävää ottaen huomioon että kyseessä on kuitenkin melko iso joukko aikuisia ihmisiä - aikuisten ihmisten kiusaus järjestää arvovaltakiista sinne, missä aikuisia ihmisiä kokoontuu vähintään kaksi, on tunnetusti kaikkialla maailmankaikkeudessa yleensä ylivoimainen.

Tämä vapaamuotoinen tolkun ihmisten tolkuttomasti yötä päivää työskentelevä joukko voisi kuitenkin olla hiukan isompikin, joten tervetuloa mukaan uudetkin tolkun ihmiset. Ei ole pakko valvoa tolkuttomasti öisin, vaikka monet meistä nykyään niin tekevätkin. Ehkä valvoisimme vähän vähemmän jos meitä olisi vielä hiukan enemmän? Pro Ynk on avoin kaikille, joiden vilpitön tavoite on säilyttää Yhtenäiskoulu. Pro Ynk-aktiivit pitävät yhteyttä toisiinsa sähköpostitse hyvin tiiviisti, mutta myös sähköistä kanssakäymistä vierastavat ovat tervetulleita mukaan toimintaan: tulkaa mukaan kokoukseen ja kertokaa, millä tavoin te haluaisitte koulun hyväksi toimia. Näyttöpäätteen ääressä istuminen ei ole itsetarkoituksemme, nykymaailma nyt vaan on tällä(kin) lailla aika kummallinen paikka.

Kaikkihan me haluamme keskittyä olennaiseen, eikö vain. Paras tapa tehdä se lienee keskittyä olennaiseen.

Tervetuloa Pro Ynkin kokoukseen.