Maanantai-iltana on melkein tiistaiaamu, yö välissä tuntuu vähäiseltä.

Perheenäitiä väsyttää. Hän sai tänä iltana keittiössään osakseen kolme vaihtoehtoa joista valita: joko me mennään viimeinkin vintille etsimään sieltä mamman vanhat Neiti Etsivät, tai sitten me etsitään yläkaapista mamman vanhat barbit, tai sitten me tehdään pannukakkua Muumimamman keittokirjan ohjeen mukaan.

Pannukakku voitti. Se oli kaikkein helpointa, muuhun mamma on nyt liian vanha. Tuuratkoon muumiversio häntä välillä, vintiltä ja yläkaapista on täysin mahdotonta löytää yhtään mitään.

Illalla, unilaulun laulettuaan perheenäiti kääntyi katsomaan perheen jänistä, ja voitteko uskoa: jänis ei ollutkaan kääntynyt selin. Jänis istui keskellä lattiaa ja kuunteli.

Mikään ei ole niin liikuttavaa kuin unilaulun herkistämä jänis.

Paitsi että yksi asia on. Vielä liikuttavampaa on tulla joskus kotiin myöhään illalla ja löytää hämärän olohuoneen lattialta lapsi lukemasta jänikselle runoja. Jänikselle, joka kuuntelee.

 

Perheenäidin koulunpuolustus alkaa pikkuhiljaa riistäytyä käsistä. Tänään hänellä on käynyt mielessä, että elämässä voisi ehkä joskus tehdä jotain muutakin.

Katsotaan sitä sitten kun koulu on pelastettu.

Huomisaamuna klo 6.14 jälkeen voitte katsoa uusista digiboxeistanne suoran analogisen kouluaiheisen Ylen aamu-teeveen lähetyksen Yhtenäiskoululta. Illalla voitte sitten saapua Yhtenäiskoulun vanhempien toimintaryhmän kokoukseen koulun auditorioon:

Pro Ynk kokoontuu tiistaina 17.4 klo 18. Tervetuloa kaikki!

Loppuviikoksikin olisi ohjelmaa. Yhtenäiskoulun lukiolaiset ovat pitäneet siitä huolen. Lukiolaiset itse järjestävät koulunsa puolustamiseksi konsertin:

Save Ynk Rock torstaina 19.4.2007 klo 19-23 GloriassaPikkuroba 12.

Esiintyjinä Ismo Alanko, The Deep Vein, Lady Escape, Laava, Karkkipäivä ja Pompeii Al.

Juontajina Tapio Liinoja ja Jusu Lounela. Liput 5 euroa. Ei ikärajaa, täysi-ikäisten puolella tarjoilu.

Tervetuloa sinnekin. Erityisesti aivan kaikki. Esiintyjäkaarti koostuu pääosin koulun nykyisistä ja entisistä oppilaista tai heidän ystävistään ja vanhemmistaan. Konserttiin on kutsuttu sinun lisäksesi koko opetuslautakunta ja Helsingin kaupunginvaltuusto sekä toki myös tiedotusvälineitä. Läsnäolosi konsertissa on paitsi näkyvä kannanotto yhden hyvän koulun säilyttämisen puolesta, myös kunnianosoitus koulun oma-aloitteisten lukiolaisten toimille oman koulunsa hyväksi.  

Tyhmempikin varmaankin tajuaa, etteivät oppilaat itse jaksaisi puolustaa turhaksi kokemaansa koulua.

Yhtenäiskoulu ei ole turha.