Aamulla Yhtenäiskoululla vieraili vielä muutama opetuslautakunnan jäsen, heitä jotka eivät ehtineet paikalle silloin taannoin. Kaikki eivät ehtineet vieläkään. Enkä kerro kuka nimeltämainitsematon ei ehtinyt. Jos pitää kiirettä, pitää kiirettä. Uurnilla tavataan.

Taas kehuttiin koulua ja jaettiin tietoa. Niin. Ja kun kerrottiin koulun hyvästä hengestä, eräs lautakunnan jäsen tokaisi, ettei koulun hyvä tai huono henki saa olla kriteerinä kun mietitään koulujen lakkauttamisia, että huono henki pitäisi muuttaa hyväksi sen sijaan että koulu pyyhittäisiin kartalta.

Niinpä niin. Niin varmasti pitäisi. Henki, ja muuttaa, niin, mitenkähän se käytännössä tapahtuu, minä en tiedä. Ihmiset tekevät hengen, ihmiset ja ihmisten työolot. Perheenäiti ei silti suinkaan ole sitä mieltä että koulun henki olisi seikka, joka voidaan tuosta vain sivuuttaa kun mietitään koulun tulevaisuutta.

Perheenäidin mielestä koulun hyvän hengen tulisi olla ehdottoman tärkeä ja hyvä syy koulun säilyttämiselle. Etenkin jos se ei ole tyhjenemässä. Koulu. Eikä henki.

 

Tulin sitten tänään tänne, takaisin, tänne avaruuteen, ja aina joskus täältä voi löytyä jotain kiinnostavaa. Perheenäiti lisääkin nyt blogiinsa uuden linkin.

Se löytyi jo joskus joulun aikoihin, mutta koska kyseinen blogi on suurin piirtein saman ikäinen kuin tämä perheenäidin oma, perheenäiti päätti seurata sitä hetken, että tuleeko niitä kirjoituksia vielä lisää. On niitä tullut.

Minusta minulle -nimistä blogia pitää espoolainen perheenäiti ja opettaja, ilmeisesti äidinkielen opettaja, ilmeisesti yläasteella. Perheenäiti, tämä käpyläläinen, on mieltynyt hänen tapaansa pohtia asioita itsekseen. Ja koska tämä käpyläläinen perheenäiti pohtii enimmäkseen itse asioita, joista hän ei varsinaisesti aina tiedä niin kovasti, hän onkin nyt päättänyt tarjota teille linkin hiukan toisenlaiseen koulumaailmaan kuin Yhtenäiskoulun lintukodossa, ja erään opettajan ajatuksiin töissä siellä maailmassa.

Kaikkein suurimman vaikutuksen perheenäitiin teki kuitenkin se, kuinka tämän espoolaisen blogin pitäjä luonnehtii blogilistalla omaa kirjoittamistaan. Voitte lukea sen tuosta vasemmasta laidasta.

Erityisesti perheenäiti toivoo, että lukisitte sen, mitä tämä toinen perheenäiti on kirjoittanut työpäivästään blogiinsa 13.2.2007 Otsikolla "Tänään oli hyvä päivä". Tämän käpyläläisen perheenäidin mielestä se on hyvin kaunis kirjoitus.

Tervemenoa.