Nyt on kevät. Se tosiasia, että ulkona pyryttää edelleen lunta, ei perheenäitiä häiritse. Tänään perheenäitiä ei oikein jaksa häiritä erityisesti mikään. Ei edes se, että valtakunnan suurin sanomalehti ei sitten julkaissut minne mennä- palstalla ilmoitusta Yhtenäiskoulun tämäniltaisesta keskustelutilaisuudesta, eikä se, että jotkut aikuiset osaavat olla tiukan paikan tullen ihastuttavan lapsellisia. Aina kun joku tekee jotain tai ei tee, joku loukkaantuu. Perheenäiti tietää tämän paremmin kuin hyvin, koska yleensä hän on itse se joka loukkaantuu, mutta aina kun se onkin joku muu, perheenäidin mielestä sellainen on äärettömän huvittavaa. Ja ihastuttavan lapsellista. Perheenäiti ei nyt valaise asiaa tällä kertaa tämän enempää, ettei kukaan vaan loukkaantuisi, sillä joskus on tarpeellista pysyä asiassa.

Ainakin silloin kun se koskee lapsia.

Yhtenäiskoulun aulassa keskustellaan tänä iltana lapsia koskevaa päätöksentekoa ohjaavista arvoista. Minne mennä-palsta lienee sensuroinut tilaisuuden listoiltaan, koska se on tulkittu vaalitilaisuudeksi. No, ei se mitään. Vaalien(kin) alla vain on ollut tapana keskustella, ja perheenäidin mielestä se on erittäin tarpeellista. Perheenäiti kaipaakin vain tähän maailmaan ihan oikeaa, asiallista keskustelua vaalivisailuiden ja salarakassekoilun sijaan. Jos joku tunnustaa keskustellessaan jotain väriä, siitä vaan. Jos joku tekee keskustellessaan vaalityötä, siitä vaan. Jokainen äänestäjä valitsee kuitenkin ehdokkaansa ihan itse, ja päättää myös siitä, äänestääkö hän ylipäätään ketään, vai tyytyykö vain jupisemaan järjestelmän huonoutta. Eväänsä liikauttamatta. 

Tässä siis mainos. Jos haluatte tulkita tämän vaalimainokseksi, siitä vaan, perheenäiti mainostaa siis samanaikaisesti jopa neljää varsin erilaista puoluetta:

 

LIIAN KALLIS LÄHIKOULU?

Keskustelua lapsia koskevaa päätöksentekoa ohjaavista arvoista Yhtenäiskoululla tänään torstaina 1.3 klo 18.

Puffetti 5. luokan leirikoulun hyväksi alkaen klo 17.30.

Keskustelijoina kasvatustieteilijä Taina Peltonen ja eduskuntavaaliehdokkaat Tiia Aarnipuu (vas), Jukka Relander (vihr), Thomas Wallgren (SDP) sekä Helsingin opetuslautakunnan suomenkielisen jaoston pj Pia Pakarinen (kok).

Keskustelua johtaa Minna Tawast.

 

Tervetuloa paikalle. Kaikki. Yhtenäiskoulu sijaitsee osoitteessa Louhentie 3, 00610 Helsinki, Käpylän Shellin takana. Ja Käpylän Shell - tulkitkaa nyt tämäkin sitten vaikkapa ylikansallisen öljy-yhtiön mainokseksi - puolestaan sijaitsee siinä kohtaa, jossa Mäkelänkatu muuttuu Tuusulantieksi.

Lopuksi joukkoliikennemainos: paikalle pääsee ykkösen ratikalla ja kaikilla Mäkelänkatua ajavilla busseilla.

Nyt perheenäiti on myynyt itsensä aivan kaikelle, vieläpä aivan ilmaiseksi, ja keittää tyytyväisenä lisää kevätkahvia.