Tämä kirjoitus viittaa suoraan edelliseen. Lukekaa se ensin.

Perheen digiboxista on tänä viikonloppuna näkynyt jostain syystä paljon enemmän kanavia kuin ennen, paljon enemmän kuin perheenäiti toivoisi. Syy tälle toiveelle on se, mitä niiltä kanavilta näkyy. Perheenäidin puoliso surffasi tänään uusilla ihmeellisillä kanavilla perheenäidin piipahtaessa ulkomaailmassa. Perheenäidin palattua kotiin puoliso kertoi, mitä hän oli niillä kanavilla nähnyt.

Jokin amerikkalainen kanava, johon perheen digiboxi on nyt perheeltä lupaa kysymättä kytketty, näytti katsojilleen kalkkunakeilailua.

Ette lukeneet väärin. Kyseessä oli keilailu pakastekalkkunoilla kauppakeskuksen parkkipaikalla. Lapset saivat keilata pakastekanoilla.

Tätä varten meillä on nyt digiboxi.

 

Hesarin keskustelusivuilla nimimerkki Nuoriso-ohjaaja on ilahtunut siitä, että kaupunki ryhtyy viimein toimiin nuorison biljardikeppiin nojailun lopettamiseksi. Johan sitä on katseltu.

Pitäisiköhän nuoriso-ohjaajan vaihtaa alaa siinä vaiheessa, kun hän saa tarpeekseen nuorison nojailun katselemisesta? Perheenäidin mielestä pitäisi. Biljardipöydän voisi sen sijaan jättää paikoilleen.

Uudet televisiokanavat luovat nuorille ennen pitkää uusia tarpeita. Ja kun meidän kaupunkimme nyt on niin kovin kiinnostunut täyttämään niitä, olisiko nuorisotoimen uusiin osaamiskeskuksiin hyvä virittää saman tien mittavat kalkkunakeilaradat? Hohtokalkkunakeilaus on varmasti pian nuorison mieleen. Kun he saavat nyt uuden arkiteknologian ansiosta kosketuksen siihen. Siihenkin. 

Ehkä nuorisotoimen olisi kuitenkin parasta piipahtaa siellä hesarin keskustelupalstalla ja lukea sieltä yksi juttu. Nimimerkki Teini voi toki oikeasti olla aikuinenkin, hän voi hyvinkin olla vaikkapa hesarin oma keskustelupalstan kuukausipalkkainen vakikommentaattori, mutta hänellä on kuitenkin kiinnostava näkökulma nuorison tarpeisiin.

Se liittyy siihen miljoonavuotiseen perinteeseen, johon perheenäidin edellisessä kirjoituksessa viitattiin. Siksi perheenäiti leikkasi sen irti avaruudesta ja liimaa sen tähän:

nuoret
teini  |  11.2.2007 13:39
Ei nuoret tarvitse muuta kuin paikan, jossa olla vapaasti kavereiden kanssa. ilman, että joku on tuputtamassa biljardeja yms pelejä.

riittää yksi huone jossa ei tarvitse olla edes tuoleja tai sohvia, pelkästään tyhjä iso lämmin huone, se riittää. vai miksi luulette, että nuoret hengailee rapuissa, kuivaushuoneissa, junilla ajaa edestakaisin ja ties missä sisätiloissa. siitä seuraa nuorille aina valitusta ja halveksuntaa. anteeks kirjotusvirheet..

Kiitos Teini. Aikuisista ei tässä kaupungissa näytä enää olevan yhtään mihinkään mutta onneksi teinit ovat sentään vielä järjissään.

 

Väsyneet aikuiset voivat sitten käydä siellä hesarin keskustelupalstalla loputonta väittelyä aiheesta kuin aiheesta, tänään tästä aiheesta:

Onko Helsingissä tarpeeksi nuorisotiloja?

Huomenna aihe taas vaihtuu. Huomenna  se voi olla aivan mikä tahansa. Kuten olemme televisiosta saaneet nähdä. Tänäänkin.