Hyvät ihmiset, meillä on uusi uhka. Väkivaltaiset lapset kouluissa. Kuulemma. Hesarissa sanotaan niin.

No perheenäiti siitä sitten äsken taas keskustelupalstaa tutkimaan. Että otetaanko siellä kantaa? Valitettavasti siellä otetaan. Kantaa otetaan niin että hippulat, mitä ikinä ne ovatkin, vinkuvat.

Hesarin keskustelupalstalle yhden päivän aikana ilmestyneet noin 70 viestiä antavat perheenäidille hyvän syyn olettaa, että meillä ei tässä maailmassa suinkaan ole yhtä uutta, vaan yksi ikivanha vanha uhka:

mitään mistään ymmärtämättömät, suvaitsemattomat, sanoisinko täysin kahjot aikuiset.

Menkää katsomaan. Minä etsin vaikka perunoita, joita pestä. Tai pyykkiä tai jotain. Tai yritän leikata perheen jänikseltä kynnet. Se ei tule onnistumaan, mutta eipä tule maailmakaan, jos se lasketaan allaolevan linkin aikuisten keskustelijoiden käsiin.

Hyvää viikonloppua. Kone kiinni, ja lehti, ja televisio. Niistähän tulee aivan hulluksi. Kysykää itseltänne:

 

Tarvitaanko kouluissa turvamiehiä?

 

Vai voisiko olla niin, että koulut tarvitsisivat niitä. Säilyäkseen olemassa. Sellaiset koulut, joissa niitä ei vielä tarvita. Turvamiehiä. Voisiko olla niin että niihin kouluihin tarvittaisiin turvamiehiä ja -naisia pihalle partioimaan ja iskemään rautoihin voittoa tekevän kaupungin virkamiehiä, joilla ei ole muuta tekemistä kuin piirrellä kartalle mitä ihmeellisimpiä nuolia, joilla lapsia siirrellään toinen toistaan huonommista syistä kiinteistöstä toiseen. Ja sitten kun heitä on riittävästi siirrelty, voidaan miettiä, miksi ihmeessä he käyttäytyvät niin oudosti. Että pitäisikö heitä suitsimaan palkata turvamiehiä?

Voi herranen aika sentään.