Monilla pitää. Kiirettä. Ja silloin kun pitää kiirettä, pitää asettaa asiat tärkeysjärjestykseen. Opetuslautakunnan jäsenetkin tekevät niin. Niin tekee myös Lotta Backlund, kok. Hän ei ehtinyt eilen tutustua Yhtenäiskouluun muilta kiireiltään.

 

"Tuesday, January 23, 2007

Yllättäjä

Titta här: Alex Stubb uskoo että mä olen näiden vaalien yllättäjä. You heard it THERE first. Alex onkin superihana. Se uutinen tosin ei breikannut täällä.

Päivällä kävin juttelemassa Olutkäräjillä. Olutkäräjät on
Panimoliiton järjestämä olutseminaari (ei, se ei ole ollenkaan niin paheellista, kuin miltä kuulostaa). Lyhyitä puheenvuoroja kuultiin pienpanimoilta, ravintolahenkilökunnan puolesta, SOK:lta ym. Minä pidin oluen kuluttajan puheenvuoron. Tehtäväni oli piristää seminaarikansaa stand up-komiikalla ennen taukoa, ja olenkin sitä mieltä että sain hyvin perusteltua kantani. Kävin läpi hallitusohjelman, ja tulin siihen tulokseen että olut vaikuttaa keskeisesti kaikkiin kohtiin. Ja että etenkin STM:ssä ministeri Hyssälän pitäisi silloin tällöin ottaa olut jotta pinna vähän löysääntyisi ja elämänilokin palaisi.

Alkoholivero on kinkkinen juttu. Mun mielestä ei ole valtion asia päättää missä mä milloinkin juon ja mitä, ja vielä verottaa sitä hulluna. Samalla me ollaan kuitenkin kansana osoitettu että me ei osata hanskata "halpaa" viinaa ollenkaan, ja kansanterveydelliset kustannukset nousivat heti kun vero aleni.

 

Mitäpä se minulle kuuluu, missä muut aikaansa viettävät. Kunpa ei kuuluisikaan. Ja kunpa Lotta Backlundin aikuiset edesottamukset eivät liittyisikään millään lailla minun lapsiini.

Mutta kun ne liittyvät. Sen takia hän on joutunut tämän palstan silmätikuksi. Mitä voidaan ehkä pitää hiukan turhana. Ja niin ehkä onkin.

Minun vaan on ihan pakko. Ne edesottamukset kun ovat niin hämmentäviä.

Perheenäiti surffasi kerran ihan vain mielenkiinnosta tutkimassa opetuslautakunnan kokouspöytäkirjoja. Häntä kiinnosti tietää, missä määrin lautakunnan jäsenet ovat kokouksissa paikalla. Aika nätisti he ovat, myös Backlund. Tosin perheenäiti toivoo, ettei hän olisi tullut verranneeksi ruotsinkielisen jaoston erästä kokouspöytäkirjaa Lotta Backlundin blogiin siltä päivältä, jona Backlund poistui lautakunnan kokouksesta juuri ennen kuin listalla oli kaupungin kouluverkon kutistamisehdotus. Blogista kävi ilmi, että samana iltana oli ollut se Nyt-liitteen huippuhauska haastattelu, jossa viidellä kansanedustajaehdokkaalla oli mahdollisuus saada kirjattua humalaiset aivoituksensa kaiken kansan tietoon. Ns. toimittajien välityksellä.

Muusta opetuslautakunnasta, siitä osasta siis, joka eilen istui Yhtenäiskoulun ruokalassa, perheenäiti ei ole aivan yhtä hämmentynyt. Kaikki he olivat asiallisia ihmisiä ja näyttivät kuuntelevan, mitä heille puhuttiin. He myös saapuivat paikalle, kun kutsuttiin. Perheenäiti pitää sitä osoituksena siitä, että he ottavat luottamustoimensa vakavasti. Niin kuin syytä onkin.

Henkilökohtaiset mielipiteet ovat henkilökohtaisia mielipiteitä, ja niitä pitää ja saa olla. Myös luottamusmiehillä. Myös julkisesti, esim. omassa blogissa. Toki.

Niin kuin perheenäideilläkin. Ja tämä perheenäiti on henkilökohtaisesti hyvin iloinen siitä, että hän asuu vielä toistaiseksi maassa, jonka sosiaali- ja terveysministeri ei katso oluen juomisen kuuluvan tehtäviinsä. Pinnan löysäämisen ja elämänilon etsimisen nimissä, julkisesti.

Mutta perheenäiti odottaa kyllä näin vaalien alla kansanedustajaehdokkaiden edesottamuksia seuratessaan pelonsekaisin tuntein sitä, kuka mahtaakaan olla valtakunnan seuraava sosiaali- ja terveysministeri.