Keskustelua piisaa - vai piisaako? Tutkiskelkaa sydäntänne: onko minulla edes yksi asiallinen ajatus, joka on virinnyt sen jälkeen, kun omien lasteni, tai tuttavien tai sukulaisten tai lastenlasteni koulu on listattu pyyhittäväksi olemattomiin, ja joko olen laittanut sen ajatukseni esille muuallekin kuin työpaikan kahvihuoneen huoneilmaan viinerintuoksun kaveriksi, jolloin se ei ehkä kumminkaan auta ketään?

Vilkas julkinen keskustelu kouluasioista voisi hyvinkin auttaa niitä lapsia, joilta ollaan viemässä koulu. Ehkä ihan niin montaa koulua ei vietäisi, jos hyvin monet sanoisivat ettää kuulkaas nyt, se ei käy. Hiljaa oleminen on hyvin huonosti perusteltua näinä aikoina, joina lähestulkoon kaikki teistä piipahtavat ainakin silloin tällöin tietokoneella - vai miten ihmeessä te tätä muuten luette - ja hesarin keskustelupalstalla voi esiintyä nimimerkillä, jos ei halua jäädä kiinni asiallisista ajatuksistaan omissa nimissään.

Keskustelu keskustelupalstalla ei vaadi pahanlaatuista nettiriippuvuutta eikä rinnastu automaattisesti esim. epätoivoiseen parinhakuharrastukseen. Menkää nyt hyvänen aika sanomaan jotain vaikkapa uusimpaan kouluaiheiseen keskusteluun, joka virisi juuri hesarin tämänaamuisesta sunnuntai"debatista". Opetushallituksen pääjohtajan Kirsi Lindroosin mukaan tasa-arvo ei toteudu Suomen kouluissa, ja perheenäitiä miellytti erityisesti hänen huomionsa, jonka mukaan "voi kysyä, kuuluuko vastuu koulutuksen tasa-arvon toteutumisesta huoltajien harteille". Mikäs meille muuten tosiaan kuuluukaan, ja missäs vaiheessa osa- tai kokopäivätoimisesta koulunpelastuksesta aletaan maksaa perheenäideille palkkaa, tai myöntää vaikkapa jonkinlaisia pelastusvapaita heidän alkuperäisistä viroistaan? Tämä perheenäiti ainakin tapasi viimeksi Yhtenäiskoulun toimintaryhmän kokouksessa vakavasti ylityöllistettyjä äitejä, jotka paahtavat ranteet krampaten asiallisen argumentoinnin parissa, jotta päättäjät saisivat päätöksentekonsa tueksi jotain järkitietoakin. Apulaiskaupunginjohtajan hallusinaatioiden lisäksi.

Vanha tekijä linkittääkin teidät nyt keskustelemaan siitä,

tarvitseeko Suomi koulutukseen oppitakuun.

Tai jostakin aihetta vähän edes sivuavasta. Onhan teillä aivot ja näppäimistö.

Käyttäkää niitä.