Käpyläläisessä postilaatikossa lepää tänä yönä satamäärin kirjekuoria, joissa on kaikissa hieno rintanappi. Ne lepäävät nyt, jotta ne jaksavat matkustaa huomenna opetuslautakuntaan ja kaupunginvaltuustoon. Ja opetuslautakunnan ja kaupunginvaltuuston jäsenet lepäävät toivottavasti tänä yönä oikein hyvin, jotta he jaksavat avata ensi viikolla postinsa.

He varmasti ilahtuvat. Sillä kuorissa on paitsi kaupungin lasten itse tekemiä hyvin kauniita rintanappeja, myös terveiset lasten vanhemmilta:

 

YHTENÄISKOULU ON IHMISEN KOKOINEN KOULU!

Yhtenäiskoulu Käpylässä on keskikokoinen, 12-vuotinen koulu, jossa kaikki oppilaat ja opettajat tuntevat toisensa. YNKissä isot ja pienet oppivat ja voivat erittäin hyvin. Sulassa sovussa.

Aivan kuten perusopetuksen opetussuunnitelma vaatii.

Yhtenäiskoulua ei voi hajottaa eikä yhdistää muihin kouluihin romuttamatta sen perusajatusta, yhtenäistä perusopetusta. Sitä siis, jota kohti Helsingin opetustoimi on nyt puheissaan matkalla.

Seisottehan sanojenne takana, ja annatte Yhtenäiskoulun jatkaa 50-vuotista toimintaansa omissa tutuissa tiloissaan, jotka ovat koko ajan hyvin tehokkaassa käytössä.

Jotta me kaupunkilaiset voimme luottaa puheisiinne myös jatkossa.

Kiitos!

 

Kylläpä päättäjät nyt ilahtuvat. Sillä kaupunkilaiset ovat ryhtyneet juuri siihen, mihin kaupunkilaisten kuuluukin: kansalaisvaikuttamiseen. Opetushallituksen verkkosivuiltahan löytyvät Kansalaisvaikuttamisen Politiikkaohjelman Keskeiset Tavoitteet, joista yksi on tämä:

"Perinteisiä ja uusia kansalaisvaikuttamisen kanavia ja mahdollisuuksia kehitetään niin, että ne tukevat kansalaisten täyttä osallistumista yhteisöjen ja yhteiskunnan toimintaan. Hallinnolla on tarpeelliset työkalut ja asenteellinen valmius keskusteluun kansalaisten kanssa".

Oikeusministeriön Kansalaisvaikuttamisen Politiikkaohjelmasta Tarkemmin Kertovat Sivut eivät perheenäidin tietokoneelle avautuneet, (kanavia ja mahdollisuuksia on siis todella syytä vielä kehittää,) joten perinteisistä ja uusista kansalaisvaikuttamisen muodoista perheenäiti päätti valita perinteisen: postia päättäjille.

Toivottavasti Helsingin kaupungin hallinnolla on käytössään kansalaispalautteen vastaanottamiseen tarpeelliset työkalut: paperiveitsi ja aivot.

Sekä asenteellinen valmius käyttää pieniä ihmisiä koskevissa päätöksissä myös sydäntään.

Perheenäiti luopuu nyt toivosta saada ikinä selville sitä, millä perusteella tämä blogi valitsee perheenäidin puhinalle kirjasintyypin ja miksei sillä ole asenteellista valmiutta ottaa huomioon perheenäidin omia toiveita, ja toivottaa kaikille kansalaisille oikein hyvää alkavaa kansalaisvaikuttamisen viikkoa. Lisäksi hän tiedottaa, että myös Yhtenäiskoulun tiistain 5.12 juhlaillalliselle osallistuville juhlijoille on varattu mahdollisuus lähettää paikan päältä postia päättäjille.

Rintanappeja piisaa.