Perheenäiti teki päivittäisen pyörähdyksensä muiden yhtenäiskoululaisten äitien blogeissa, ja huomasi Saanan kommentoineen julkaisemaansa toimintaryhmän tiedotetta. Koska tämä tiedote on perheenäidin kynäilemä, hän yritti liimata kommentin perään oman kommenttinsa omaa kantaansa selventääkseen. Se ei kuitenkaan jostain syystä onnistunut, vaikka perheenäiti yritti monta kertaa, joten perheenäiti yrittääkin nyt liimata sen tähän. Jos oma blogi vaikka tottelisi. Näillä perheenäidin perinpohjais(en onnettom)illa atk-taidoilla sitä ei koskaan tiedä.

(Kommentti on siis vastaus kommenttiin, jonka voi lukea Ihmisenkokoisen blogin kohdasta "toimintaryhmä tiedottaa", 14.12.2006.  Perheenäiti lisäisi tähän linkin, jos osaisi. Mutta jo tuon oman blogin vasemman reunan saaminen siihen kuntoon, että siitä todella pääsee johonkin, oli perin vaativaa. Nyt siitä kuitenkin pääsee, menkää siitä.)

Tässä ensin se tiedote:

 

Tervehdys taas yhtenäiskoululaisten vanhemmille.

<?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

 

YHTENÄISKOULU ON EDELLEEN IHMISEN KOKOINEN

 

Toimintaryhmä Pro Ynk tiedottaa seuraavaa:

Rintanappikampanja Postia Päättäjille onnistui hyvin, opetuslautakuntaan ja kaupunginvaltuustoon postitettiin yhteensä 300 nappia saatekirjeineen. Kiitos kaikille osallistujille! Kampanja ehti jo saada positiivista palautetta yhden opetuslautakunnan jäsenen blogissa.

 

Opetuslautakunta on kutsuttu tutustumaan kouluun tiistaina 23.1.2007. Heille on tämän unohtumattomaksi aiotun vierailun yhteydessä tarkoitus luovuttaa vino pino tärkeää aiheeseen liittyvää tietoa siitä, miksi Yhtenäiskoulua ei saa lakkauttaa. Vinkit kaikenlaisesta YNKin kaltaisen koulun säilyttämistä tukevasta tutkimus- ym. tiedosta (artikkelit, väitöskirjat, kaikenlaiset julkaisut, nettisivut, mitä tahansa), josta uskotte olevan heille hyötyä, ovat varsin tervetulleita Pro Ynkin osoitteeseen pro.ynk@edu.hel.fi tiistaihin 19.12 mennessä. Sen jälkeen tieto kootaan yhteen helposti nieltäväksi paketiksi, jota opetuslautakunta pääsee tammikuussa opiskelemaan.

Vireillä on myös ynkkiläisten nuorten itse ideoima rock-konsertti Yhtenäiskoulun puolustamiseksi ensi vuoden alkupuolella. Tästä lisää vuodenvaihteen jälkeen.

Olemme myös ideoineet keskustelutilaisuutta Helsingin koulupolitiikasta eduskuntavaalien alla maaliskuussa… annamme tuleville päättäjille oivallisen tilaisuuden tehdä vaalityötään ja nostamme samalla Yhtenäiskoulun vaalikartalle järjestämällä tilaisuuden koulun tiloissa. Tästäkin lisää myöhemmin.

 

Yhtenäiskoulua puolustava nettiadressi on kerännyt jo yli 1500 nimeä, mutta lisää tarvitaan ja paljon.

 

TOIMI SIIS NÄIN:

 

1

Levitä edelleen sanaa Yhtenäiskoulua puolustavasta adressista www.adressit.com/ynk

 

2

Vietä rauhaisa joulu ja hauska uusivuosi, lataa akut ja

 

3

tule seuraavaan YNKin vanhempien kokoukseen koulun auditorioon

KESKIVIIKKONA 10.1.2007 klo 18.

Nähdään silloin!

 

 

Ja tässä sitten se oma kommenttini:

Kirjoittamani toimintaryhmän tiedotteen (väsyneenä kynäilty) sanavalinta saattoi olla harhaanjohtava. Mikäli itse ymmärsin ideamme oikein, tarkoituksena olisi järjestää pelleilysirkuksen (joita vaalien alla piisaa) sijaan tilaisuus, jossa lapsia koskevien päätösten todellisista vaikutuksista puhuttaisiin niiden oikeilla nimillä. Tällaisi vaalitenttejä ei valitettavasti aina televisiossa vaalien alla näe. Kaikkihan lasten asialla ovat, hyvänen aika, kuka nyt ilmoittaa olevansa heitä vastaan.

Päätöksentekoa kaupungissa ohjaa asiatiedon ja järjen lisäksi valitettavasti omalta osaltaan myös asioiden saama julkisuus. Koulu, joka nostaa hyvän toimintansa otsikoihin, saa epäilemättä jatkaa toimintaansa herkemmin kun koulu, jonka vanhemmat eivät älähdä riittävän kovaa. Näin ei pitäisi olla, mutta näin ikävä kyllä on.

Oma tavoitteeni toimintaryhmässä ei ole mikään muu kuin omien lasteni koulun säilyttäminen, ja jos vain mahdollista, keskustelun herättäminen niistä arvoista, joita muitakin kuin omia lapsiani koskeva päätöksenteko käytännössä noudattaa. Kauniin puheen varjossa. Mielestäni vaalitentin järjestäminen koulun tiloissa on nimenomaan tätä: keskustelun herättämistä. Ja jos se ajaa Yhtenäiskoulun omaa asiaa, sen parempi.

Tätä tarkoitin Yhtenäiskoulun nostamisesta vaalikartalle. Pidän itseänikin jos en nyt ammattilaisena, niin jonkinlaisena kouluikäisten lasten elämää ainakin auttavasti tuntevana ihmisenä kerho-ohjaajakokemukseni vuoksi. Minulla ei ole puoluekirjaa, enkä katso sellaista tarvitsevanikaan. Yhteisiä asioita voi yrittää ajaa muutenkin. En silti paheksu heitä, jotka ajavat niitä jonkin puolueen nimissä. Puolueissa siihen voi hyvinkin olla suurempi käytännön mahdollisuus kuin yksin.
 
Lasten asioita on hoidettava asiallisesti vaaleista ja poliittisista intohimoista huolimatta. Olen täysin samaa mieltä. Mutta lasten asioista päättävät tässä kaupungissa viime kädessä - käsittääkseni - poliittisin perustein valitut ihmiset. Aivan kuten Arkadianmäelläkin.Eikä sinne kukaan kiipeä ilman julkisuutta.

Siksi vaalikeskusteluiden järjestäminen on mielestäni hyvin tärkeää, ja kaikkein parasta on, jos sen tekevät kansalaiset itse, eivätkä jätä niitä kokonaan lehtien ja televisiokanavien ohjailtaviksi. Ja jos ei niistä mitään muuta iloa olisikaan, ainakin tilaisuuteen osallistuva yleisö voi saada jonkinlaisen käsityksen siitä, ketä kannattaa äänestää ja ketä missään nimessä ei. Itse en ole järjestämässä tilaisuutta kenenkään vaalimainokseksi, tämä ei ole perimmäinen motiivini, mutta äänestän silti kaikissa vaaleissa.

Joskus sitä on hyvä tehdä joltain muultakin kuin mutu-tuntumalta.

Eikä kenenkään, joka ei sellaista tilaisuutta halua järjestää, tarvitse sitä järjestää. Eikä mielestäni myöskään tuomita. Me kaikkihan toimimme omatuntomme mukaan. Ainakin meidän pitäisi.

 

Ja nyt perheenäiti ottaa jouluvalot eteisen laatikosta, ripustaa ne johonkin, ihan mihin tahansa, ja koristelee muutaman piparkakun.

Oikein sieviksi.

Sillä perheenäiti ei pidä pipareista. Eikä riittävän sievää piparkakkua tarvitse tietenkään syödä, sitähän ei malta.