Perheenäiti katsoi televisiosta keskellä yötä scifiä, jota hän rakastaa lähes yhtä paljon kuin avaruuselokuvia, ja hukkasi lakritsipussinsa. Hän yritti olla välittämättä siitä ja kokeili elokuvan jälkeen nukkumista. Siitä ei kuitenkaan tullut taaskaan mitään, joten pussia etsiskellessään hän lukaisi virtuaalipostinsa.

Opetuslautakunnan jäsenet istuvat näinä päivinä ilmeisen tiiviisti näyttöpäätteensä ääressä. Perheenäiti nimittäin lähestyi heitä kaikkia tänään melko perusteellisella selvityksellä siitä, miksi hänen lastensa koulua ei tarvitse lakkauttaa, ja oli saanut illan mittaan jo kolme vastausta vaikka purki sydäntään reippaasti virka-ajan jälkeen.

Nopeiden vastaajien bonukset myönnetään tänään kokoomukselle. Olkoonkin että ystävälliset vastaukset ovat ympäripyöreitä, eivätkä ota varsinaisesti mitään kantaa, oikein mihinkään. Opetuslautakunnan puheenjohtaja kuitenkin vakuuttaa, että kaupunkilaisten mielipiteitä kuullaan, ja että kouluihin kyllä tutustutaan, ennen kuin mihinkään otetaan mitään kantaa.

Se on hyvä. Se on oikein hyvä. Tervemenoa vaan Louhentielle, järki kädessä. Siellä sitä sopii myös käyttää.  

Siinä pussissa oli vielä muutama lakritsi. Sen on oltava jossain. Sen on oltava.